Cine este RER Ecologic REBU, firma cu care Clotilde Armand a încheiat contractul de strângere a gunoiului pe durata stării de alertă

Radu Merica InquamPhotos Foto: Radu Merica / InquamPhotos

Primarul Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, a anunțat marți că a încheiat un contract de strângere a gunoiului pentru 20 de zile – durata stării de alertă – cu compania RER Ecologic Service București REBU SA. Compania este deținută în proporții egale de Consiliul General al Municipiului București și firma privată RER București SRL, potrivit portalului Confidas.

RER Ecologic Service București REBU SA este condusă de directorul general Dănuț Nicolae Stănoaia, iar președintele consiliului de administrație este Radu Merica. Compania activează în București, unde a câștigat licitația pentru salubritate în Sectorul 5.

Compania face parte din grupul de firme RER, controlat de grupul german RWE, care a intrat în România în 1996.

Omul-cheie din grupul de firme este Radu Merica, fost președinte al Camerei de Comerț Româno-Germane. Merica a fost și președintele consiliului de administrație al Companiei Naționale de Aeroporturi București (CNAB), firmă controlată de Ministerul Transporturilor.

În iunie 2014, Radu Merica a fost în centrul unui conflict neobișnuit: el a fost înlăturat cu forța din compania de stat la ordinul fostului ministru Dan Șova (PSD). Într-un interviu pentru HotNews.ro, el spunea că Dan Șova a trimis jandarmii la o ședință a conducerii companiei pentru că intenționa să rezilieze contractele supraevaluate care diminuau profitul companiei de stat.

Grupul de firme RER are contracte de salubritate în Oradea, Buzău, Timișoara, Brăila și Galați. Compania – mamă din Germania a venit în România în 1996, iar primul director general a fost Cezar Preda, ulterior influent lider PDL.

Foto: Radu Merica / InquamPhotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *