Cine conduce Hidroelectrica, în plină listare pe piața de capital. Bogdan Badea, președintele Directoratului, carieră în mai multe companii de stat/ Lângă el, un fost ministru al Energiei, un fost purtător de cuvânt din Primăria Craiova și un fost șef de agenție bancară din Giurgiu

Bogdan Badea Hidroeletrica Sursa foto: Facebook/Hidrolectrica

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, are la conducere oameni care s-au bucurat de-a lungul carierei lor și de sprijin politic pentru a ocupa anumite funcții. Compania de stat este condusă de un directorat, format din cinci persoane, și de un Consiliu de Supraveghere.

Membrii Directoratului numiți pentru un mandat provizoriu de 4 luni, începând cu data de 07.04.2023:

Bogdan Nicolae BADEA – Președinte Directorat
Marian BRATU – Membru Directorat
Răzvan Ionuț PATALIU Membru Directorat
Cristian VLĂDOIANU Membru Directorat
Andrei-Dominic GEREA Membru Directorat

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Membri ai Consiliului de Supraveghere numiți începând cu data de 29.03.2023 pe o durată de 4 ani:

Mihai Liviu MIHALACHE membru
Carmen RADU membru
Karoly BORBELY membru
Silviu Razvan AVRAM membru
George Marius TONIUC membru
Daniel NAFTALI membru

Președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Nicolae Badea, a ajuns la conducerea Hidroelectrica în iulie 2017, fiind susținut de ALDE și fiind considerat un apropiat al fostului ministru ALDE, Daniel Chițoiu. Badea provine din organizația PNL Vâlcea. El a avut și funcții în guvern. A fost secretar de stat pentru energie (2014-2015) în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și secretar de stat (2013-2014) în Ministerul Economiei.

De asemenea, a mai fost membru C.A., reprezentant AGA sau membru în diverse comisii la : BTT S.A., Enel, Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara, Nuclearelectrica, Rompetrol Rafinare, OMV Petrom, Cuprumin, Hidro Tarnița și Exim Bank.

La Hidroelectrica a mai ocupat poziția de manager de departament (2016-2017). A fost membru în consiliul de supraveghere al OMV Petrom (2015-2016), membru al consiliului de administrație al societății Rompetrol Rafinare (2015), director general al BNB Renewable Consulting (2009-2013, 2014) firmă de consultanţă în implementarea proiectelor de energie regenerabilă, director strategie dezvoltare al Electrica București (2007-2009), președinte al consiliului de administrație al Electrica Bio-Heat (2008-2009) societate înfiinţată de Electrica şi Warmebetriebe ce se ocupă cu producerea energiei electrice pe bază de biomasă, membru al consiliului de administrație al Enel Energie Muntenia și al Enel Energie S.A (2007-2009).

Între 2005 şi 2007 a fost director general al Trocadero SA din Bucureşti, companie deținută de stat, cu activitate în comerț şi turism, care deținea singurul caravanserai din sud-estul Europei, „Hanul lui Manuc”, retrocedat de instanță proprietarilor în 2007. El absolvit Facultatea Tehnică de Construcţii Bucureşti în 2002.

Andrei Dominic Gerea, membru al Directoratului Hidroelectrica, este un fost ministru PNL al Economiei în Guvernul Ponta 2 și ex-ministru ALDE al Energiei în Cabinetul Ponta 4.

În ultimul mandat de ministru, Andrei Gerea l-a avut ca subaltern pe actualul director general al Hidroelectrica, Bogdan Badea, care ocupa pe atunci funcția de secretar de stat în ministerul Energiei.

Marian Bratu, membru al Directoratului din iulie 2017, a lucrat numai la Hidroelectrica. După ce a terminat Facultatea de Electrotehnică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași în 1993, s-a angajat ca inginer la Hidroelectrica, sucursala Buzău. În 2004, a trecut pe poziția de inginer principal la Hidroelectrica București până a urcat în poziția de membru al Directoratului.

Răzvan Pataliu, membru al Directoratului din martie 2018, este economist, a absolvit ASE în 2003. A lucrat la BCR, a condus o agenție bancară BCR din județul Giurgiu, apoi a fost consilier al ministrului Energiei, Toma Petcu (ALDE), în 2017. Iar în 2018 a ajuns membru al Directoratului Hidroelectrica. Între 2017 și 2019 a fost și membru al consiliului de administrație al Engie S.A. România.

În fine, Cristian Vlădoianu, membru al Directoratului SPEEH Hidroelectrica SA, a absolvit în 1996 Facultatea de Științe Economice a Univestității din Craiova, cu specializarea Economie Generală. În 2011 a fost purtător de cuvânt al Primăriei Craiova, în 2013 manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, din august 2016 până în mai 2017 a fost director economic al Institutului Cultural Român, iar din 2017 ocupat funcția de director economic al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Managementul defectuos al acestor combinatori se vede de la o posta. Infractorii trebuie sa stea la puscarie, conform legii !
    Parca au ajuns pe functii prin frauda scria prin ziare acum cateva luni. Curtea de conturi care nu e mentionata in Prospect decat marginal le-a gasit multe bube cu prejudicii imense. Investitiile sunt praf. NU au facut o investitie in 7 ani! Faptul ca a crescut prestul energiei de 15 ori din 2016 pana acum nu-i face pe politrucii astia mai capabili. Hidroelectrica listata trebuie sa-i schimbe imediat si sa aduca un board de profesionisti

  2. Baietii astia au luat cate un milion de euro doar pentru faptul ca au combinatii cu politicienii care conduc. Baietii au fost in tot felul de CA-uri pentru ca i-a pus partidul acolo si nu ca ar fi facut ei ceva in mediul privat. Unul din ei este concubinul fostei sefe CS care l-a si numit in celebra selectie fraudata. Este vorba de nu mai putin celebra Lambru, experta canapelelor. Faptul ca FP-ul a cerut listarea si a trebuit sa se faca nu -i face pe baietii astia mari profesionisti toti ocupandu-se cu sobolaneli de partid si combinatii din averea statului

  3. Activitatea unui conducător este evaluată luând in considerare rezultatele . Sub conducerea lui Bogdan Badea Hidroelectrica a ajuns ” perla coroanei ” , așa cum menționați intr-un alt articol.Ati inșirat locurile de muncă si funcțiile avute , dar ati uitat sa menționați ce a făcut greșit si de ce nu merită sa fie in această functie.
    Lui Bogdan Badea ii reproșați ca a avut funcșii de tânar , iar domnului Vlădoianu ca a fost doar purtător de cuvânt la inceputul carierei.
    Este intâmplător acest articol in plin proces de privatizare al Hidroelectrica? In final am inteles ca domnul Bogdan Badea are origine nesănătoasa ( pe placul dvs. ) ca pe vremea comunismului .
    In rest numai de bine.

    • Sunteti intr-o eroare tehnica impardonabila Dle. Nu stim daca scrieti ca sunteti salariat subordonat lui Badea dar singurul care a facut Hidroelectrica “perla coroanei” este Borza care a scos-o din insolventa
      Badea nu a facut absolut nimic. Ba mai mult daca in 2016 pretul era mediu in piata era in jur de 157 de lei/Mwh in 2022 a fost aprox 1303 lei/Mwh.. Dupa cum observati profitul nu a crescut de 9 ori fata de 2016 ci doar de aprox 2.5 ori . Nu mai vorbim ca a facut praf investitiile lasate de Borza – Bumbesti Livezeni, Rastolita, Stejaru Bicaz si s-a chinuit 7 ani la licitatie la Vidraru si tot acolo suntem….deci scutiti-ne cu Badea asta al vostru. Demisia ! URGENT !

  4. Eu zic omului de rand sa stea cuminte si sa nu bage banii la bursa. Veti vedea de ce in maxim 2ani

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.