Cine sunt cei zece specialiști care iau decizii în decacornul UiPath. Cel mai recent nume care se alătură echipei: șeful uneia dintre cele mai mari companii de semnătură electronică

Elena Deacu mart. 18, 2021 0 comentarii
Daniel Dines, UiPath

Consiliul de administrație al UiPath, primul unicorn românesc, devenit ulterior decacorn (a atins o valoare de piață de 10 miliarde de dolari), s-a mărit la zece membri, majoritatea fiind specialiști experimentați pe piața software la nivel mondial. Cea mai recentă „achiziție” a companiei care, după ultima rundă de finanțare, a ajuns la o evaluare de 35 miliarde de dolari, este CEO-ul uneia dintre cele mai mari companii din lume care oferă semnătură electronică.

Joi, UiPath, companie lider în dezvoltarea de software de automatizare a întreprinderilor (RPA – Robotic process automation), a anunțat numirea lui Dan Springer în consiliul său de administrație. Springer este CEO-ul DocuSign, una din cele mai mari companii din lume ce oferă semnătură electronică, prin care organizațiile automatizează modul în care pregătesc, semnează și gestionează contracte.

Cu o experiență de peste 30 de ani conducând organizații de tehnologie și software ca serviciu (software-as-a-service – SaaS), Springer s-a alăturat DocuSign în 2017 și a lansat o ofertă publică inițială (IPO) un an mai târziu. De atunci, compania a crescut la peste 1 miliard de dolari în materie de venituri, cu peste 750.000 de clienți și sute de milioane de utilizatori din întreaga lume. Înainte de DocuSign, Springer a fost președinte și CEO al Responsys, unde s-a ocupat de un IPO în 2011 și de vânzarea ulterioară către Oracle în 2013. Anterior, a deținut roluri la companii precum Telleo, NextCard și McKinsey & Company.

„Experiența lui Dan de a scala companii de mai multe miliarde de dolari va fi un plus valoros pentru consiliul nostru de administrație”, a declarat Daniel Dines, co-fondator și CEO al UiPath. El a precizat că unicornul a adăugat șase membri noi în consiliu, în ultimele câteva luni. „Suntem încântați de expertiza colectivă a consiliului, deoarece continuăm să devenim un consilier de încredere pentru întreprinderi și să ne îndeplinim viziunea privind o companie complet automatizată”, a precizat el.

„UiPath are o platformă de automatizare transformatoare și o echipă extrem de talentată. Aștept cu nerăbdare să lucrez alături de Daniel și de consiliul UiPath pentru a sprijini compania în această fază importantă de creștere”, a spus Springer.

După numirea lui Springer, consiliul de administrație al UiPath ajunge la zece membri, fiecare fiind directori experimentați din firme de capital de risc care sunt lideri mondiali sau incluși în topul Fortune 500. Condus de co-fondatorul și CEO-ul UiPath, Daniel Dines, consiliul îi include, de asemenea, pe:

  • Philippe Botteri, partener la Accel: Botteri s-a alăturat consiliului UiPath în 2020 și a investit în companii cloud în ultimii 15 ani. El a condus investițiile Accel în DocuSign și face parte din consiliul de administrație al unor companii de tehnologie publice și private, inclusiv Fiverr, Snyk și Doctolib.
  • Carl Eschenbach, partener la Sequoia Capital: Eschenbach s-a alăturat UiPath drept consilier în consiliul de administrație, în 2018. Ulterior el s-a alăturat consiliului de administrație, în 2021. El aduce în consiliu mai mult de 30 de ani de experiență, inclusiv 14 ani la VMware, unde a fost președinte și COO. Eschenbach se află, de asemenea, în consiliile unor companii precum Snowflake și Zoom Video Communications.
  • Michael Gordon, COO și CFO la MongoDB: Gordon s-a alăturat consiliului de administrație UiPath în 2020 și servește, de asemenea, drept președinte al Comitetului de audit. El aduce mai mult de 25 de ani de experiență în afaceri și management financiar din rolurile sale de COO și CFO al MongoDB. Gordon este, de asemenea, în consiliul de administrație al Share Our Strength, una dintre cele mai importante organizații anti-foamete.
  • Kim Hammonds, Senior Advisor: Hammonds s-a alăturat consiliului UiPath în 2020 și este în prezent consilier senior și director neexecutiv pentru mai multe companii de tehnologie. Ea este fondatoarea Mangrove Digital Group, care oferă expertiză tehnologică și de transformare a afacerilor pentru directorii generali din companii de tehnologie. În prezent, ea face parte din consiliile de administrație ale mai multor organizații de profil, inclusiv Zoom Video Communications, Box și Tenable, și a fost un membru al consiliului de administrație al RedHat și Cloudera.
  • Tom Mendoza, fost președinte și vicepreședinte la NetApp: Bazându-se pe ani întregi de experiență după ce s-a ocupat de creșterea NetApp încă din 1994, atât ca șef de vânzări, cât și ca președinte ulterior, Mendoza vine cu experiență în scalare rapidă a operațiunilor de afaceri la nivel mondial, menținând în același timp un accent puternic pe clienți și cultură. Este membru al consiliului de administrație UiPath din 2017 și în prezent mai face parte și din consiliile de administrație ale unor companii precum Varonis și VSAT Data.
  • Laela Sturdy, partener la CapitalG: Sturdy s-a alăturat ca observator al consiliului de administrație UiPath în 2018 și ulterior s-a alăturat ca director al consiliului de administrație în 2021. Ea aduce aproape două decenii de experiență de operare și investiții în multe companii de internet și software. La Google, ea a ajutat la înființarea și extinderea mai multor companii în domenii cu produse emergente, cum ar fi video și comerț. Ea se află, de asemenea, în boardurile Duolingo, Unqork și Webflow.
  • Jennifer Tejada, președinte și CEO la PagerDuty: Tejada s-a alăturat consiliului UiPath în 2020, aducând 25 de ani de experiență în produsele de larg consum pentru soluții cloud și software. De asemenea, ea face parte din consiliul de administrație al The Estée Lauder Companies Inc.
  • Rich Wong, partener la Accel: Wong s-a alăturat consiliului UiPath în 2018 și a fost partener general la Accel, o firmă de capital de risc și capital de creștere, din 2006, cu accent pe software. Anterior, el a condus investițiile Accel în Airwatch și Sunrun și, în prezent, servește în consiliul de administrație al Atlassian și al Checkr, printre altele.

Foto: Daniel Dines, UiPath/Sursa: Facebook

Sursa foto: Facebook/Daniel Dines

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *