Update Pavel Popescu şi Vlad Bontea au fost validaţi de către Parlament în funcţiile de vicepreşedinţi ai ANCOM

Pavel Popescu si Vlad Bontea Foto: Colaj Inquam / FB

Update: Camera Deputaţilor şi Senatul i-au validat, marţi, în plen reunit, pe Vlad Bontea şi Pavel Popescu în funcţiile de vicepreşedinţi ai Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Votul a fost secret cu buletine, scrie News.ro.

Vlad Bontea, susţinut de PSD, a obţinut 249 voturi „pentru” şi 101 „împotrivă” şi Pavel Popescu, deputat PNL  a obţinut 243 de voturi „pentru” şi 107 de voturi „împotrivă”.

Astfel, Bontea şi Popescu au întrunit majoritatea de voturi necesară pentru desemnarea în funcţia de vicepreşedinte al ANCOM, pentru un mandat de şase ani.

Rareş Bogdan a anunţat, luni, că deputatul PNL Pavel Popescu urmează să demisioneze din Parlament şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Sector 4.

Știrea inițială: PSD îl susține pe Vlad Bontea la postul de vicepreședinte ANCOM, iar PNL pe Pavel Popescu pentru un post similar, potrivit informațiilor G4Media. Bontea a fost deputat, șef PSD Strehaia și vine din industria de pază, cu zero legături cu piața telecom. Pavel Popescu e deputat PNL din 2016, înainte lucrând în Norvegia în construcții.

  • Mandatele lui Eduard Lovin și Bogdan Iana, actualii ocupanți ai celor două posturi de vicepreședinți, expiră în acest an. Lovin și Iana sunt considerați profesioniști în domeniu, fără afiliere politică. Președintele ANCOM este Valeriu Zgonea (PSD), cu zero legături cu piața telecom

Cine e Vlad Bontea

Vlad Bontea
Foto: InquamPhotos / George Călin

A fost deputat PSD în mandatul 2016-2020, fiind propulsat ca șef al PSD Strehaia – oraș din Mehedinți cunoscut pentru activitatea grupărilor infracționale din domeniul deșeurilor. În perioada 2014 – 2016 a fost vicepresedinte la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Cariera sa profesională e legată de firmele de pază și protecție. Din 2006 pana in 2012 a fost Director Departament Paza, la Agentia Romana de Securitate, iar  în perioada 2003 – 2006 a fost Director Departament Paza la Agentia de Paza Arcadia.

Un detaliu important din biografia sa este că unchiul soției sale este generalul Dumitru Iliescu, primul șef al Serviciului de Pază și Protecție (SPP) din România, potrivit România Liberă. Generalul Iliescu e un personaj extrem de controversat, implicat în mai multe scandaluri politice.

Vlad Bontea nu are nici o legătură cu domeniul telecomunicațiilor, potrivit CV-ului său oficial.

El a făcut Facultatea de Drept la Universitatea Bioterra și un master la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”. A urmat și un Curs postuniversitar de Managementul Strategic al Afacerilor Interne, la Colegiul National al Afacerilor Interne,.

Cine e Pavel Popescu

E vicepreședinte PNL, șeful PNL Sector 4, deputat. A susținut constant poziția SUA în ceea ce privește eliminarea companiilor din China din piața internă de telecom, mai ales în privința 5G.

A fost președintele comisiei de apărare din Camera Deputaților, schimbat la începutul acestui an din funcție de Nicolae Ciucă.

În martie 2023, Popescu a lansat luni un atac extrem de dur la adresa ministrului de Externe Bogdan Aurescu, susținut atunci în guvern chiar de partidul său. Popescu îl acuză într-un comunicat postat pe Facebook de ”aroganță” și de faptul că a impus poziții ”aberante” ale Ministerului de Externe pe dosare precum aderarea la Schengen sau ridicarea vizelor pentru SUA. Pavel Popescu susține că România ar fi pierdut în plan internațional ”din cauza politicilor și pozițiilor absolut aberante ale MAE: Schengen, Ucraina, Viza Waiver, jocul pe scena UE, o poziționare mai asumată pe Rusia, China, Iran și alte spețe, o altă abordare mai curajoasă pe parteneriatul strategic cu SUA, etc”.

A absolvit Facultatea de ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie “Vasile Goldiş”, Arad (România). Licenţiat în Administrarea Afacerilor – (absolvit Universitatea ”Ioan Slavici”, Timişoara) în 2014. Între 2008 și 2011 a făcut Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest, Timişoara, specialitatea Informatică Economică – 3 ani de studii.

A muncit în Norvegia în construcții și a fost administratorul unei companii în Norvegia. A fost președinte al organizaţiei creştine studenţeşti AMiCUS.

Cu excepția unor inițiative legislative legate de piața telecom, nu are legătură profesională cu această piață.

Foto: Colaj Inquam / FB

Comentarii

  1. Sunt niste peibili adusi in fruntea bucatelor!
    La Curtea de Conturi!
    Vai de capul nostru in ce țară trăim!
    România lucrului bine facut!😲😲

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *