Ciolacu: Dacă sunt două salarii minime pe economie, e foarte greu să te descurci cu un copil. Trebuie lucrat la scăderea impozitării la veniturile minime

bani, lei, bancnote

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că este evident că, dacă sunt două salarii minime pe economie, e foarte greu să te descurci cu un copil, şi ce aceea trebuie lucrat, în primul şi în primul rând, prin scăderea impozitării la veniturile minime, scrie News.ro.

Premierul Ciolacu a fost întrebat la Mioveni ce venit consideră că ar trebui să aibă o familie cu un copil pentru a se descurca în România.

„Am avut această discuţie. Este evident că, dacă sunt două salarii minime pe economie, e foarte greu să te descurci cu un copil”, a arătat premierul.

Şeful Executivului a menţionat că trebuie scăzută impozitarea la veniturile minime.

„Trebuie lucrat, în primul şi în primul rând, prin scăderea impozitării la veniturile minime, fiindcă dacă se întâmplă acest lucru, să ai într-o familie două venituri minime, acela e pragul, se consideră pragul cel mai jos de venituri. Şi atunci, ca să nu se întâmple acest lucru, cum se întâmplă în Germania, dar trebuie să echilibrăm cumva, fiindcă, dacă dezechilibrăm tot timpul, vom ajunge la un deficit imens şi la disfuncţii în sistemul macroeconomic”, a precizat şeful Executivului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *