Ciolacu, mesaj către PepsiCo: Mi-aș dori să îmi spuneți și mie secretul creșterii de profit de anul trecut de peste 2000%

Marcel Ciolacu Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a participat, miercuri, la deschiderea un depozit automatizat PepsiCo, care marchează finalizarea unui proiect de investiţii în valoare de peste 100 milioane de dolari, unde a declarat că şi-ar dori să cunoască secretul creşterii de profit de anul trecut, de peste 2000%, al companiei.

„Pentru că vorbim de viitor, dacă doriți public și în particular, mi-aș dori să îmi spuneți și mie secretul creșterii de profit de anul trecut de peste 2000%. Dacă ar mai fi 10 mari investitori cu asemenea profit, am făcut socotelile, bugetul meu de stat ar fi pe excedent, nu pe deficit”, a declarat el.

De asemenea, Marcel Ciolacu a spus că și-ar dori ca astfel de companii să se concentreze pe viitor pe produse cu mai puțin zahăr sau sare.

„Oricât de mult v-ați lăuda, cu certitudine nu veți uita și nu ați uitat faptul că Guvernul pe care îl conduc cu actualul ministru al Finanțelor, suntem cei care au taxat suplimentar produsele care au conținut mare de zahăr și sunt conștient de acest lucru. Deși cred că îl voi îndurera pe domnul ministru al Finanțelor, eu vă rog să vă concentrați pe băuturi cu mai puțin zahăr și evident pe chipsuri cu mai puțină sare. Sunt convins că asemenea produse vor găsi în viitor cumpărături deoarece consumatorii români devin tot mai atenți la impactul acestor produse asupra sănătății lor”, a spus el.

Premierul a precizat că și-ar dori ca în scurt timp să fie nevoit să constate „că această măsură de impozitare suplimentare a produselor cu mult zahăr să nu mai aibă conținut și niciun impact bugetar”.

Datele financiare arată că PepsiCo a realizat anul trecut un profit net de 90,5 milioane de lei, în creștere cu 2086% față de 2022.

Această creștere se explică prin faptul că în 2022 profitul net al companiei a scăzut puternic în 2022, la 4,1 milioane lei, de la peste 66 milioane de lei în 2021.

Astfel, pornind de la o bază mică, creșterea de profit este foarte mare.

PepsiCo a investit în ultimii doi ani circa 100 de milioane de euro în România și acest lucru poate fi o explicație pentru scăderile anterioare de profit, deși pot exista și alte motive.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Oare ministrul de finanțe (popă la pregătire) nu-i explică despre ce și cum fac multinaționalele profituri uriașe ?

    • Are pregătire teologică dar și economică (facultate), nu chiar un habarnist așa cum insinuezi.

  2. Are tupeu jigodia….Oricum, nu jaful si distrugerea asupra proprietatilor populatiei si parandaratul de 15-20% promovat de tine in partid.

      • Ai dreptate 100%, bravo! Jigodiile trebuiesc tratate cu aceeași moneda cu care tratează ei populația. Singura țară din Europa care are gaz și petrol are cele mai mari preturi din aceeași Europă! Ai dreptate jigodiile trebuiesc rate cu jigodios!

  3. Eu zic că Marcelino a aruncat un fitil subtil care să evidențieze faptul că știe că multinaționalele au mânărit ani de zile contabilitatea și dosit profiturile.

  4. Creșterea profitului este un secret pentru prosti și smecheri.
    Creșterea profitului este a celor care muncesc, care sunt inventivi, care sunt serioși.

    • Roberto @ Cresterea profitului se datorează nedeclararii tuturor tranzactilor respectiv a prostilor si analfabetilor care consuma anual tone de apa cu prafuri & arome “identic naturale”!

    • Faptul ca au profit de 2000% arata cat de mizerabila e bautura aia ! In realitate costul dozei e mai mare decat costul bauturii , exagerez un pic desigur !

  5. Fata de anu trecut doar preturile au crescut cu 30 % la sucuri….nici o surpriza aici…ca tot atata apa si zahar baga in ele deci ce s-a schimbat ? Doar pretul pe care fraierii il platesc.

  6. Pai e simplu,au cheltuieli mult mai mici fata de vanzari cea ce la statul roman e invers de acolo si deficitul.

  7. În Italia o doza de pepsi e 50 de Eurocenți la noi e 4.80 bani. în loc săi întrebe de prețui îi lasă să facă profit de proporții pe spatele noastre.
    Rușine să vă fie oameni de nimic.

  8. E simplu. Înainte de “reciclare” , cumpăram sticla de suc cu 4,80 lei, reprezentând prețul sucului și al ambalajului. După ” reciclare”, plătim 4,80 lei doar pentru suc, iar pentru ambalaj plătim suplimentar 0,50 lei ( pe care ii recuperăm). Rezultă o scumpire mascata a sucului despre cara nu spune nimic domnul respectiv.

    • Scumpirea mascată o recuperezi dacă vrei să duci doza la reciclare și să iei ce-i 50 bani înapoi.
      Apropo, ai observat că nu mai sunt plastice, doze de aluminiu ori sticle aruncate peste tot …

  9. Păi secretul creșterii exponentiale a profiturilior se justifica in pensiile si salariile speciale ale bugetarilor de mucava !!!!!!

  10. Suntem de tot kktul! A crescut extraordinar prețul! Ce am venit din Italia și confirm că este mai ieftin pepsi acolo! Acum…că este de la reciclat de la suprataxarea pe zahar a guvernului sau poate și au mai pus și eu o mica creștere (Pepsi) ești total vina guvernul! Toți vor sa fure,și pe cine daca nu cetățeanul de rând! Nu mai vb de salariile dintre noi și exemplu pe care l am dat mai sus cu Italia! Nu Pepsi e vinovat cat statul!!! Dar statul își pune acize pt că are nevoie de bani!!! Rușine. și mai vinovați suntem noi, oamenii de rând că acceptăm asemenea kkturi.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.