Cîțu cere Ministerului de Finanțe o analiză privind toate companiile cu acționariat rus din România, dacă aceste companii primesc ajutor de stat

Redacția feb. 24, 2022 1 comentarii
Florin-Citu

Preşedintele Senastului, liderul liberal Florin Cîţu a cerut, joi, ministerului Finanţelor Publice o analiză în detaliu a tuturor companiilor cu acţionariat rus, pentru a vedea dacă există persoane aflate pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene, precum şi dacă aceste companii primesc ajutor de stat, scrie News.ro. De asemenea, Cîţu a cerut şi o analiză privind prezenţa României în câteva bănci internaţionale ruseşti.

„România consideră necesar şi a condamnat ferm acţiunile Rusiei în Ucraina, prin vocea preşedintelui României, Klaus Iohannis, ne exprimăm solidaritatea faţă de Ucraina şi Rusia trebuie să suporte consecinţele acestei agresiuni, acestei invazii ilegale”, a spus preşedintele Senatului.

Florin Cîţu a arătat că, alături de partanerii şi aliaţii din NATO şi UE, România va impune sacţiuni substanţiale împotriva Rusiei.

„România, Ministerul Finanţelor trebuie să facă o analiză, în detaliu, a tuturor acelor companii unde există acţionariat rusesc, să vedem dacă cei care sunt acţionari sunt pe lista celor sancţionaţi şi să se ia măsurile necesare. În acelaşi timp, trebuie să verificăm dacă acele companii primesc ajutor de stat, să nu ajungă ajutorul de stat la cei care sunt pe lista de sancţiuni”, a anunţat Cîţu.

Preşedintele PNL a mai spus că este nevoie de o analiză la Ministerul Finanţelor privind prezenţa României în câteva bănci internaţionale ruseşti, precizând că, atunci când a fost ministru al Finanţelor, a oprit participaţia României.

„E momentul să discutăm cu partenerii noştri, să vedem dacă mai e oportun ca România să rămână în aceste instituţii internaţionale. Ministerul de Finanţe are de făcut această analiză”, a spus preşedintele PNL.

Florin Cîţu a mai anunţat că România va oferi ajutor umanitar Ucrainei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.