Cîțu, despre impozitarea bacșișului: Aș vrea să văd dacă sunt de acord și cei care primesc bacșișul

chelner, vin, bauturi, restaurant sursa foto: Pixabay.com

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, după ședința de Guvern, că ar vrea să discute propunerea industriei HoReCa de impozitare a bacșișului și cu cei care primesc bacșișul, pentru a vedea dacă ei sunt de acord.

Declarațiile premierului vin în contextul unei conferințe organizate de Organizația Patronală HORA, în care a fost abordată și tema impozitării bacșișului. HORA propune încă din 2018 introducerea unui impozit de 10% pe bacşişul colectat prin plata cu cardul, despre care spune că ar aduce la bugetul de stat venituri de peste 110 milioane de lei începând cu 2022.

„Aș vrea să discut acest lucru și cu cei care primesc bacșișul și să văd dacă sunt de acord. Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecete și aș vrea să ști ucare este impactul indirect și pe acesta nu mi l spune nimeni deocamdată și aș vrea să discut cu ei”, a răspuns Florin Cîțu acestei propuneri.

Impozitarea bacșișului este o temă pusă recurent pe masă de industria HoReCa. Fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici a încercat de două ori implementarea acestei măsuri: o dată în 2015, când a avut un eşec răsunător și s-a renunţat la ea în numai câteva săptămâni, din cauza unor prevederi absurde. De exemplu, atunci, angajaţii erau obligaţi să declare câţi bani au în buzunare, la sosirea la serviciu. A doua oară a fost în 2019, când Teodorovici a depus un proiect de lege în Parlament în acest sens.

sursa foto: Pixabay.com

Comentarii

  1. Impozitarea bacsisului??
    Loc de batut campii.
    E mult mai simplu

    Se stabileste de ospatar o suma numita baccsis care se trece pe nota de plata cu avizarea clientului de ospatar.
    Si apoi achitarea notei de plata cu cardul.
    Orice evaziune fiscala este evitata.
    Restul e o chestie interna a restaurantului.
    Totul trebuie platit cu cardul.
    Evident ca clientul poate plati sau nu suma numita bacsis.
    E chiar simplu si nu trebuiesc dezbateri televizate, norme metodologice, bla.bla.

    O sa vezi ca Ministerul de Finante angajeaza 10000 de inspector I la control bacsis.
    😂😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *