Cîțu, despre soluțiile PNL pentru scumpirile la energie: plafonarea prețurilor, amânarea la plată a facturilor și compensarea unei părți din facturi

Carmen Radu oct. 18, 2021 0 comentarii
Florin Cîțu

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat luni că măsurile PNL de reducere a facturilor la energie sunt și plafonarea prețurilor și amânarea la plată a facturilor, pe lângă schema de compensare a unei părți din facturi deja adoptată.

„Soluțiile noastre pentru facturile la energie ale românilor:
– plafonarea prețurilor la energie;
– compensarea unei părți din factura la energie, complementar cu plafonarea;
– amânare la plată a facturilor pentru cei care nu pot să plătească.
Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Guvernul a adoptat la începutul acestei luni legislația pentru compensarea facturilor la energie, timp de cinci luni, în această iarnă. La energie electrică va exista o compensare de 21 de bani pe kWh, în timp ce la gaze factura va fi compensată cu 25%.

Totodată, premierul demis Florin Cîțu a anunțat că a discutat în Guvern despre plafonarea prețurilor la gaze, spunând că Ministerul Energiei și Consiliul Concurenței vor avea o discuție în acest sens cu Comisia Europeană, deși anterior el spunea că nu va interveni pentru plafonarea prețurilor.

Săptămâna trecută, Cîțu a vorbit și despre măsura de amânare a plății facturilor la energie. „Este ceva ce deja am făcut anul trecut cu plata taxelor, nu văd de ce nu am putea face și anul ăsta”, spunea el.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *