Cîțu vorbește despre un sistem de pensii sustenabil cu „toate” pensiile pe contributivitate

bani lei bancnote Sursa foto Economedia Ilona Andrei (5)

Președintele PNL a vorbit sâmbătă despre reforma sistemului de pensii, spunând că soluția liberală este de a susține pensiile bazate pe contributivitate, ca toate pensiile să fie pe contributivitate.

„Provocări pe termen lung sunt reformele structurale, reforma sistemului de pensii. Soluția liberală este de a susține pensiile bazate pe contributivitate. Dar o altă provocare este aceea de a crea un sistem de pensii sustenabil. Pentru că presiunea pe sistemul de pensii în 15 ani de acum încolo, în 2035, este foarte mare și există o probabilitate foarte mare ca sistemul de pensii să intre atunci în colaps. Trebuie să pregătim de acum acest sistem de pensii”, a declarat Cîțu.

Liderul liberalilor a spus că România trebuie să realizeze într-un an de zile un nou cadru legislativ care să înlocuiască legea pensiilor realizată în 2019 de social-democrați, cadru cu toate pensiile pe contributivitate.

„Avem câteva jaloane în PNRR. Unul este acum în primul trimestru din 2022 și este legat de pilonul 2 de pensii. Al doilea este anul viitor. În primul trimestru din 2022 trebuie să intre în vigoare noul cadru legislativ pentru sistemul de pensii care înlocuiește dispozițiile legii 127/2019. Avem un an de zile să facem această reformă, cu provocări: să putem să plătim și pensii mai mari, ca să putem să plătim și un sistem sustenabil de pensii și toate să fie pe contributivitate”, a spus Cîțu.

În prezent, din bugetul de stat se plătesc pensiile aferente contribuțiilor plătite de români, dar și pensii speciale, mai mari, care sunt bazate doar în mică parte pe contributivitate, alături de pensii sociale, ale căror beneficiari nu au lucrat un stagiu complet de cotizare sau nu au cotizat deloc.

Comentarii

 1. Ha, ha,ha!
  🤣🤣
  Bazate pe cntributivitate???
  🤣🤣
  Dorneacu cu 5 pensii in suma de 80.000 lei ce păzeşte?
  “Alta intrebare Ciordache” avizeaza???
  Dar Manole ce o sa zica despre cumularzii cu pensii mari?
  Ca e nesustenabil!

  Ai intrat in campanie electorala Cuțu-cuţu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *