Ciucă: Vom asigura accesul la finanțare a întreprinderilor din agricultură / Programul Rural Invest va beneficia de un buget de 350 de milioane de lei

G4Media mart. 30, 2022 0 comentarii
Ferma sera agricultura muncitori Pexels

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, înaintea ședinței de Guvern, că executivul va asigura accesul la finanțare a întreprinderilor din agricultură.

”Dorim să încurajăm afacerile în zona rurală prin memorandumul aprobat azi. Programul Rural Invest va beneficia de un buget de 350 de milioane, pentru a susține agricultura și industria alimentară românească pentru a fi mai competitive ținând cont de tot ceea ce înseamna posibilele evoluții în asigurarea produselor agricole”, a mai declarat Ciucă.

Tot miercuri, Guvernul ar urma să aprobe documentul strategic pentru incluziunea socială și combaterea sărăciei pentru 2022 și 2027. ”Ne propunem să reducem riscul cu 7 la sută”, a mai spus premierul.

Nicolae Ciucă a mai anunțat că Guvernul va lansa noi sesiuni de finanțare sisteme fotovoltaice,  transportul electric public, infrastructura verde și gesionarea deșeurilor.

 

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *