Clădirea Guvernului din Piața Victoriei va fi reabilitată energetic prin PNRR. Secretariatul General contractează servicii de obținere de documentații aferente proiectului

guvern Foto: gov.ro

Secretariatul General al Guvernului a scos la licitație în SICAP un contract de 2,7 milioane lei pentru efectuarea de servicii de proiectare aferente obținerii întocmirii DALI (documentație de avizare a lucrărilor de intervenții) și a tuturor autorizațiilor, inclusiv schimbarea certificatului de urbanism, pentru clădirea Guvernului din Piața Victoriei, în vederea obținerii tuturor autorizațiilor necesare reabilitării energetice a ei. Acesta este un proiect inclus în PNRR Componenta 5 – Valul Renovării, Operațiunea B2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice –  contract de finanțare nr. 116782/ 14.10.2022.

„Obiectivul general al proiectului Secretariatul General al Guvernului României, în calitate de beneficiar al investiției, achiziționează Servicii de Proiectare pentru întocmirea DALI, întocmirea studiului istoric, a documentațiilor necesare pentru obtinerea avizelor/acordurilor/autorizațiilor și după caz pentru revizuirea certificatului de urbanism pentru proiectul „Eficientizarea energetică a clădirii Guvernului – Palatulul Victoria”, este descrierea achiziției din SICAP.

Din caietul de sarcini al licitației aflăm că Guvernul cere ca firma selectată să folosească, în efectuarea lucărilor, concluziile:

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

– Raportului de expertiză de rezistență în vederea reabiltării termice a clădirii Guvernului României, Palatul Victoria, întocmit de Intergroup Engineering SRL, întocmit în data de 13.05.2022;

– RAPORT DE AUDIT ENERGETIC PENTRU PALAT VICTORIA, întocmit de Ing. Amelia Giantaru în luna Aprilie 2022;

– Tema de Proiectare, întocmită de autoritatea contractantă;

– Certificatul de Urbanism nr. 64/ 181100 din 07.02.2023, emis de Primăria Municipiului București.

Lucrările se întind pe 120 de zile, de la semnarea contractului, ofertele se desfac în 18 mai iar departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect și de metodologia aleasă în desfășurarea proiectului.

„Clădirea, aflată în domeniul public al statului, aparținând patrimoniului național, a suferit în decursul celor peste 80 de ani de funcționare, etape de uzură fizică, care au dus la deteriorarea majoră a finisajelor, a unor elemente constructive și a stării tehnice a instalațiilor.

Pentru buna funcționare a întregului ansamblu, dar și pentru reducerea cheltuielilor de întreținere și pentru eficientizarea energetică a clădirii se impune ca aceste lucrări de intervenții si modernizare să fie continuate, astfel încât să nu prezinte pericol în exploatare, iar noile instalații realizate, moderne, să nu rămână racordate la vechea instalație realizată în urmă cu peste 80 de ani”, fundamentează SGG întreg proiectul de reabilitare energetică a clădirii Guvernului.

Sediul din Piața Victoriei București este o construcție administrativă și social – culturală S + P + M + 4E + terasă, având suprafața construită la sol de 4202 mp, suprafața construită desfășurată de 22.653 mp.

Suprafață terenului este de 11.492 metri pătrați (7.776 din acte și 11.492 din măsurători, teren împrejmuit).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: