Clubul de fotbal Manchester United ar putea fi vândut cu 5,5 miliarde de euro, estimează un economist britanic / Chelsea Londra a fost vândut în primăvară cu 4,9 miliarde de euro

Manchester United stadion Sursa foto: Dreamstime

Posibila vânzare a clubului de fotbal Manchester United ar putea atinge cel puţin suma de cinci miliarde de lire sterline (5,6 miliarde de euro), ceea ce ar face gruparea din Premier League cea mai scumpă din istoria sportului, transmite EFE.

Conform reputatului economist Kieran Maguire, citat de presa engleză, United s-ar putea vinde cu cinci miliarde de lire sterline şi nu ar fi o surpriză dacă s-ar ajunge şi la 5,5 miliarde. 

Această sumă ar depăşi cu mult cele 4,9 miliarde de euro cu care a fost cumpărat clubul Chelsea Londra în primăvară, după ce patronul Roman Abramovici a fost obligat să-l vândă din cauza legăturilor sale cu Rusia. 

Pe lista scurtă a celor mai scumpe cluburi sportive din istorie ar putea intra şi FC Liverpool, a cărui vânzare este estimată în jur de cinci miliarde de lire sterline, dar United are avantajul de a fi an de an unul dintre cele mai valoroase cluburi din lume. 

Familia americană Glazer, care deţine clubul United din 2005, a anunţat marţi că este dispusă să vândă gruparea de pe Old Trafford. ”Consiliul de administraţie are în vedere toate alternativele strategice, inclusiv o nouă investiţie în club, o vânzare sau alte tranzacţii care să implice societatea”, a precizat United într-un comunicat.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după oficializarea divorţului, “de comun acord” şi “cu efect imediat”, dintre United şi superstarul portughez Cristiano Ronaldo, cvintuplu câştigător al Balonului de Aur, la un an şi jumătate după revenirea acestuia la Manchester.

Ştirea privind o posibilă vânzare a lui United a crescut, marţi, valoarea acţiunilor clubului la bursa din New York cu 15%.

 

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *