CNAIR ar urma să inaugureze pasajul de la Popești-Leordeni pe 27 mai și face planuri pentru modernizarea DN 4

Pasajul de la Popești Leordeni Oltenița

Pasajul de la Popești Leordeni, cel mai mare sens giratoriu suspendat de pe Centura Bucureștiului (semi inelul sudic) ar urma să fie inaugurat pe 27 mai, anunță secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. Totodată, Compania de Drumuri face planuri pentru modernizarea DN 4 în orașul ilfovean  Popești-Leordeni, lărgirea la 4 benzi a tronsonului dintre ieșirea din București și Danubiana urmând să fie realizată printr-un parteneriat între CNAIR și primăria orașului ilfovean. Lucrările vor costa aprox. 100 de milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată fin fonduri europene : ,,La pasajul Olteniței Popești-Leordeni a început realizarea semnalizării rutiere verticală și orizontală, necesară pentru darea în trafic. Data cea mai probabilă pentru darea în trafic este sâmbătă, 27 mai. Odată cu darea în trafic a pasajului Olteniței – Popești-Leordeni, se vor da în trafic și 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi + 1,6 km modernizați din DN4.

Mai mult, continuăm dezvoltarea infrastructurii rutiere și îmbunătățirea conectivității cu o gândire integrată a lucrărilor de la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, prin demararea unui proiect de lărgire a DN4 la 4 benzi, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și cu Primăria orașului Popești-Leordeni, prin domnul primar Petre Iacob și domnul viceprimar George Adrian Ștefănescu. Este vorba de proiectul pentru modernizarea DN 4 Șoseaua Olteniței la 4 benzi pe sectorul de drum ce traversează orașul Popești-Leordeni, cuprins între Danubiana și intrarea în București, pentru care a fost semnat Acordul de Parteneriat zilele trecute între CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni. Sunt prevăzute următoarele:

▪︎ lărgirea la 2 benzi pe sens

▪︎ intersecție semaforizată DN4 x Strada Drumul Fermei

▪︎ intersecție semaforizată DN4 x Strada Maica Tereza

▪︎ sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1

▪︎ amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi

▪︎ canalizare pluvială

▪︎ rețele de utilități subterane

Valoarea proiectului este de aproximativ 100 milioane lei, finanțare asigurată de Ministerul Transporturilor prin fonduri europene.” – Ionel Scriosteanu. Pasajul de la Berceni, al treilea sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei ar urma să fie inaugurat cel mai târziu pe 15 iunie.

Comentarii

  1. Vad ca la cel de la Domnesti tot horror e traficul in orele de varf …
    Greu sa crezi ca se va face primvara pana nu se termina inelul sudic cel putin

    • cele 2 semafoare din Popesti vor bloca total. Primarul ar tre ui sa faca pasaj la drumul fermei si sa prelungeasca strada pana la podul peste Dambovita!

  2. cele 2 semafoare din Popesti vor bloca total. Primarul ar tre ui sa faca pasaj la drumul fermei si sa prelungeasca strada pana la podul peste Dambovita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *