VIDEO Trameco a reconstruit rampa demolată de la Pasajul Berceni. Sensul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei are termen de inaugurare 15 iunie

Pasaj Berceni

Constructorul Trameco (Selina) a refăcut rampa demolată la pasajul suprateran de la Berceni, pasaj care ar urma să fie inaugurat în iunie. Totodată, problemele de calcul/execuție de pe inelul pasajului au fost rezolvate după cum reiese din cele mai recente imagini de pe șantier. În ianuarie 2023, Trameco a demolat rampa de urcare dinspre Jilava din cauza tasărilor, iar în martie a frezat betonul turnat greșit în inelul girației. Deși era puțin mai avansat la începutul anului, pasajul de la Berceni va fi totuși, inaugurat după cel de la Popești-Leordeni (are termen asumat 25-28 mai).

Cu excepția rampei de urcare dinspre Jilava și a inelului central, pasajul este asfaltat. Constructorul trebuie să finalizeze așternerea stratului de asfalt, să monteze stâlpii de iluminat, indicatoarele rutiere și să aplice marcajele. Cele mai noi imagini de pe șantier au fost publicate pe Canalul YouTube Infrastructure România :
Noul termen, 15 iunie (2023) a fost impus de secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, același care avansase până acum termene precum decembrie 2022 respectiv martie-aprilie 2023 : ,,Chiar dacă au existat circumstanțe atenuante pentru antreprenor cu privire la termenul de finalizare a lucărilor pentru pasaj, și mă refer la: criza aprovizionării cu materiale de anul trecut, volumul mare de mașini din trafic care a creat dificultăți în șantier, emiterea cu o întârziere de 8 luni a documentelor de autorizare pe zona București, rețelele de utilități care se realizează în acest moment de către Apanova pentru legarea comunei Berceni la rețeaua de apă și canalizare menajeră a Bucureștiului, dar și vremea ploioasă din ultima perioadă care nu a permis să se execute lucrări sensibile la temperaturi sub 10°C și umiditate crescută, nici mobilizarea antreprenorului nu a fost însă în măsură să rezolve situațiile neprevăzute, astfel încât să se încadreze în termenul asumat de acesta pentru 30 aprilie. Am cerut constructorului ca până pe maximum 15 iunie, inclusiv cu perioada de recepție a lucrării, pasajul să fie dat în trafic! Acesta va suporta penalitățile contractuale și legale pentru neîndeplinirea graficului conform contractului.” – Ionel Scrioșteanu

La Pasajul de la Popești-Leordeni (intersecția cu DN 4) constructorul Itinera Spa a început pre -recepția.
Comentarii

  1. Nu degeaba era falimentara aceasta firma. Intarziere de aproape un an si buleli, la rampa, la cota, si cate or mai fi dar nu ajung in presa. Sa vedem testul de rezistenta.
    P.S. scuza cu “nu avem materiale” nu mai tine.

  2. Draga Madalina, rampa=urcarea..cand spui “rampa de urcare” (cum ai spus de cateva ori in text) este pleonasm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *