Explicațiile CNAIR după ce constructorul a frezat betonul pe inelul și rampele Pasajului Berceni: „Cote ale plăcii de suprabetonare diferite față de ce prevede proiectul. Situație neprevăzută” / Constructorul a identificat problemele și le-a rezolvat

Pasaj-Berceni

Constructorul Trameco (Selina) a frezat betonul turnat pe placa de suprabetonare a pasajului de la Berceni după ce a constatat cote diferite față de ce prevede proiectul, o situație „neprevăzută” care a rezultat în urma „consumurilor diferite ale contrasăgeților decât cele preconizate prin calcul”, a transmis Compania de Drumuri (CNAIR) la solicitarea Economedia. La începutul anului constructorul demola rampa pasajului dinspre Jilava din cauza problemelor de execuție, eroare pe care a identificat-o inginerul CNAIR.

„În cadrul breviarelor de calcul și în cadrul pieselor desenate a fost prevăzută turnarea betonului în placa de suprabetonare în mod etapizat, în vederea controlării consumurilor de contrasageata din încărcări permanente și a evitării consumurilor excesive. În realitate, ulterior turnării betonului în placă, în conformitate cu tehnologia prevăzută în cadrul proiectului s-a constatat un consum de contrasageata mai mic decât cel anticipat în breviarele de calcul”, explicațiile CNAIR la solicitarea Economedia.

Deformarea neuniformă, adică diferența între ce s-a calculat și ce a rezultat la punerea în operă, a fost sesizată chiar de constructor în urma măsurătorilor topografice, a mai transmis CNAIR:

„Intervenția pentru frezarea betonului a fost neprevăzută ca urmare a faptului că, în conformitate cu prevederile din proiect și conform tehnologiei de execuție, consumul contrasagetii a fost mai mic decât cel anticipat în breviarele de calcul. În urma turnării placii de suprabetonare, atât pentru inelul central cât și pentru rampele pasajului, s-au înregistrat consumuri diferite ale contrasagetilor decât cele preconizate prin calcul, rezultând astfel, cote ale plăcii de suprabetonare diferite față de prevederile proiectului, fiind necesară adaptarea liniei roșii în consecință. Situația neprevăzută a fost depistată ca urmare a măsurătorilor topografice efectuate de către antreprenor. În acest sens, antreprenorul a decis frezarea cimentului”, a arătat Compania de Drumuri.

Contrasăgeata este „deplasarea pe verticală, opusă sensului de acţiune a forţelor, care se dă diferitelor porţiuni ale unui element de construcție pentru a reduce sau a anula săgeata elastică ce apare din cauza încărcărilor”, potrivit Dexonline. Săgeata unui pod este deformarea (cât se lasă), așa cum s-a întâmplat la Podul peste Argeș de la Adunații Copăceni. Economedia a relatat luna trecută despre lucrările pentru scarificarea cimentului turnat pe rampele și în inelul sensului giratoriu suspendat de la Berceni, un pasaj ajuns la 80% stadiu fizic de execuție și estimat a fi inaugurat în aprilie sau mai. (CNAIR menționează luna martie).

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

În această primăvară, CNAIR urmează să dea în trafic podurile de la Drajna, Berceni și Popești-Leordeni, cele trei șantiere fiind la 76-80% execuție (detalii aici).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. ,,Explicațiile CNAIR după ce constructorul a frezat cimentul pe inelul și rampele Pasajului Berceni : ,,cote ale plăcii de suprabetonare diferite față de ce prevede proiectul. Situație neprevăzută” / Constructorul a identificat problemele și le-a rezolvat”

    Nu cimentul a fost frezat ci betonul . Cimentul este parte componenta a betonului .

  2. In fotografie trebuiau incercuite cu rosu scindura si craca pe care stau sirmulitele utilizate de nenea cu fes . Ele se cheama ca sint ,,sisteme de protectie ”…..

  3. Betonul a fost inventat de daci iar romanii le-au furat rețeta , mai exact generalul Fuscus !

    • Aberezi. Putolana, ingredientul din betonul roman se gaseste si extrage de langa Roma. Unde era in Dacia putolana?

  4. Eh, dacă de acum facultatea de construcții va dura doi ani, să vezi apoi drumuri, poduri, case și blocuri bine făcute…

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.