CNAIR face apel la şoferi să nu mai oprească pe podul peste Dunăre, după o primă tamponare / Un accident ușor a avut loc după inaugurarea podului când un șofer a oprit să facă poze

Pod Brăila s-a deschis Podul

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face apel la şoferi să nu mai oprească pe Podul suspendat peste Dunăre, inaugurat pe 6 iulie, deoarece oprirea şi staţionare pe poduri este interzisă prin lege, iar o astfel de manevră rutieră poate duce la producerea de accidente de circulaţie.

„Aseară a avut loc o tamponare pe pod între două autoturisme. Deşi legea spune că este interzis să opreşti sau să staţionezi pe pod, deşi există şi semnalizare rutieră pe pod în acest sens, un şofer a oprit ca să facă poze şi maşina lui a fost lovită din spate de un alt autoturism. Accidentul a fost unul uşor, dar astfel de evenimente trebuie să mai aibă loc pe pod. Facem apel la şoferi să nu mai oprească pe pod, nu permite legislaţia rutieră şi există risc de producere a accidentelor rutiere”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

Oprirea pe poduri este interzisă, iar amenzile ajung până la 2.900 de lei.

Podul suspendat peste Dunăre a fost inaugurat pe 6 iulie, iar în perioada 17 iulie – 30 noiembrie 2023 se va circula cu restricţii pe timp de noapte, circulaţia fiind deschisă de luni şi până vineri, între orele 06,00 şi 21,00, iar în zilele de sâmbătă, duminică şi în sărbătorile legale ea fiind permisă atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, potrivit CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *