CNAIR închide circulația pe un pod vechi de 120 de ani pe care nu a reușit să-l repare. Trotuarul podului peste Olt de la Drăgășani s-a prăbușit acum două săptămâni

Pod Olt Drăgășani

Podul peste Olt de la Drăgășani, de pe Drumul Național 67 B pod construit în 1901 și lărgit în anii 60 va fi închis complet începând de marți, ora 18 00 după aproape două săptămâni de la prăbușirea trotuarului, anunță Poliția Română și Compania de Drumuri.Trotuarul podului construit peste Olt la limita dintre județele Vâlcea și Olt s-a prăbușit pe 8 martie, iar în primă fază s-a decis interzicerea circulației pietonale, devierea camioanelor și restricții parțiale de circulație pentru autovehiculele de până la 7,5 tone. DN 67 B Pitești-Drăgășani-Târgu Jiu este una dintre cele mai proaste șosele din țară, dar lucrările de modernizare au fost amânate din cauza litigiului dintre CNAIR și Strabag.

Închiderea completă a circulației se face pentru siguranța șoferilor, a transmis marți, Regionala de Drumuri Craiova. Totodată, se caută soluții pentru a scoate din contractul cu Strabag, contestat în instanță, partea de execuție a unui pod nou : ,,Pentru siguranța participanților la trafic, a fost luată decizia închiderii circulației rutiere, începând cu data de 21.03.2023, ora 18⁰⁰, pentru toate categoriile de autovehicule pe podul peste Olt de pe DN 67B, între Drăgășani și Poganu. După finalizarea expertizei solicitate de către DRDP Craiova se poate lua o decizie cu privire la categoriile de autovehicule care pot tranzita acest pod sau dacă circulația va rămâne închisă definitiv, până la construirea unui pod nou. DRDP Craiova împreună cu CNAIR vor încerca să scoată din contractul inițial de reabilitare al DN 67B, contract reziliat, măsură contestată în instanță de Antreprenor, obiectivul “Pod nou peste Olt pe DN 67 B, km 119+236”, pentru a se putea lansa licitația pentru executia lucrărilor în cel mai scurt timp. Rută ocolitoare pentru toate categoriile de autovehicule:

-DN 67B-DN 64-DJ 678 C – DJ 678-DN 67B Dragasani – Fiscalia – Buciumeni – Câmpu Mare.

Se mai poate folosi și urmatoarea rută pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 to:

-DN 67 B- DN 64- DJ 546G-DJ 546-DN 67 B Dragasani – Strejesti – Mosteni – Poganu.” a transmis DRDP Craiova.

Comunicatul IGPR : ,,Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând de astăzi, 21 martie, ora 18:00, se va închide circulația rutieră și pietonală pe DN 67B, la kilometrul 119+236 de metri, pe podul peste râul Olt, între localitățile Drăgășani și Poganu, județul Olt, ca urmare a prăbușirii trotuarului.”

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *