Colliers preia serviciile de property-management ale clădirilor de birouri Dacia One și @Expo, dezvoltate de Atenor

dacia-one, atenor, dedeman Sursa foto: Atenor

Grupul belgian Atenor a desemnat compania de consultanţă imobiliară Colliers să ofere servicii complete de property management pentru proiectele de birouri clasa A Dacia One și @Expo, care cumulează o suprafață de aproximativ 64.500 de metri pătrați. Proiectul de birouri Dacia One este format din două clădiri: Casa Cesianu, clasificată drept monument istoric, restaurată conform proiectului inițial și clădirea nouă de clasă A, iar complexul de birouri @Expo, construit în zona Expoziției, este unul dintre cele mai eficiente spații de birouri din piață.

Situat în centrul Bucureștiului, la intersecția dintre Calea Victoriei și Bulevardul Dacia, proiectul de birouri moderne de clasă A Dacia One este deosebit atât din punct de vedere architectural cât și din punctul de vedere al construcției. Dacia One are o suprafață închiriabilă de aproximativ 15.480 de metri pătrați de birouri şi spații de retail și integrează și clădirea cunoscută sub numele Casa Cesianu, care  a fost complet renovată. Clădirea monument istoric a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în stil eclectic, și a găzduit pe rând Legaţia germană, deschisă la 1 martie 1880, una din sălile teatrului Constantin Tănase şi cazinoul Victoria.

Principalul chiriaș al proiectului pre-închiriat în totalitate este ING Tech, hub-ul global de software development al grupului ING, care va ocupa un spaţiu de aproximativ 13.500 de metri pătrați pentru noul sediu al companiei, dar proiectul a atras și alți chiriași, precum Nöerr și ESS. Dacia One a fos preluat recent de Dedeman pentru 50 de milioane de euro.

Totodată, Atenor continuă lucrările de construcție la complexul de birouri @Expo din zona Expoziției, cel de-al doilea mandat de property management obținut de Colliers din partea dezvoltatorului imobiliar. Noul complex va avea trei clădiri, A, B1 și B2, și o suprafață totală de aproximativ 49.000 de metri pătrați. Clădirile B1 și B2 sunt în curs de finalizare, fiind pre-închiriate deja în proporție de 46%. În afară de spații de birouri, proiectul integrează spații de servicii și zone verzi de relaxare.

Ca o recunoaștere a calității și standardelor înalte de performanță energetică, proiectele de birouri clasa A Dacia One și @Expo vizează obținerea calificativului “Outstanding” în conformitate cu normele BREEAM pentru certificarea verde a clădirilor, dar și certificarea WELL Ready, standarde pe care Atenor vrea să le obțină pentru toate proiectele în curs de dezvoltare din România. Activitățile Atenor în România includ și proiectul rezidențial premium UP-site, construit în zona Floreasca din București, cu o suprafață totală de 26.000 de metri pătrați. Dezvoltatorul a vândut 65% din totalul de apartamente încă din faza de proiect.

„Administrăm de mai bine de șapte ani parcul de birouri Hermes Business Campus și ne bucurăm extrem de mult că Atenor a ales tot Colliers pentru serviciile de property management și pentru proiectele Dacia One şi @Expo, definite prin tehnologia de ultimă generație și un nivel superior al eficienței. Atenor este un proprietar model orientat spre dezvoltarea și creșterea nivelului de confort în cadrul proiectelor sale, iar rolul și angajamentul nostru, în calitate de Property Manager, este de a avea grijă de clădiri, de chiriași și de angajații lor la cel mai înalt nivel posibil”, spune Ștefania Baldovinescu, Senior Partner și Head of Real Estate Management Services & Land Agency în cadrul Colliers.

Divizia de Property Management a Colliers gestionează un portofoliu total de 635.433 de metri pătrați de spații de birouri și industriale în Capitală și în țară, după 10 ani de la înființare. În aceeași perioadă, echipa a oferit servicii de consultanță legate de activități de administrare a proprietății pentru încă 700.000 de metri pătrați.

Doi dintre clienții cu care Colliers a început această activitate în 2011 – Allianz-Țiriac și Olympian Parks – sunt și acum în portofoliul companiei de consultanță imobiliară, alături de alte proiecte, precum cele de birouri Equilibrium, Business Garden Bucharest, The Office din Cluj-Napoca, The Bridge, Hermes Business Campus, Ștefan cel Mare Building, Art Business Center, portofoliul de birouri AdamAmerica, portofoliul de birouri al Smartown Group, Allianz Office Building Brașov, Asirom Timișoara precum și Olympian Park Brașov și Timișoara, Arad Business Park și ELI Park.

Sursa foto: Atenor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *