Colterm va continua să furnizeze căldură la Timișoara, după ce a obținut o prelungire a contractului de gaze / Compania discută cu Finanțele pentru un credit din trezorerie

Carmen Radu oct. 29, 2021 0 comentarii
Timișoara Sursa foto Economedia (3)

Colterm va furniza și în perioada următoare căldură și apă caldă în Timișoara, după ce a obținut o prelungire a contractului de gaze. Compania nu menționează exact termenul până la care a prelungit contractul. Inițial, compania găsise un furnizor de gaze pentru această săptămână. Primarul Dominic Fritz susține că discută cu Ministerul Finanțelor și posibilitatea acordării de urgență a unui credit din trezorerie.

Contractul va putea fi prelungit ulterior cu plata în avans, transmite compania. Astfel, timișorenii conectați la Colterm vor avea apă caldă și căldură și în perioada următoare, timp în care Colterm și Primăria Municipiului Timișoara continuă negocierile pentru o soluție de achiziționare a gazului pe termen mediu și lung, potrivit unui comunicat al Colterm.

„Datoria mea ca primar este să deschid toate ușile pentru rezolvarea acestei crize pentru a rezolva problema încălzirii timișorenilor racordați la Colterm, la București și oriunde există o soluție. Astăzi sunt la București pentru a mă întâlni cu furnizori de gaz care vor să ajute Timișoara, după ce negocierile cu E.ON au eșuat. Sunt recunoscător celor care întind o mână de ajutor orașului și înțeleg perfect în ce situație suntem din cauza datoriilor istorice ale Colterm și crizei creșterii istorice a prețului la gaz.

Suntem în legătură permanentă și cu Guvernul României pentru a urgenta acordarea de sprijin financiar pentru Timișoara și celelalte orașe cu termoficări publice și sper că va veni pentru că nu este pentru primari, nu este pentru mine, este pentru Timișoara și celelalte orașe mari din România. Am avut o discuție cu Ministrul Finanțelor, Dan Vâlceanu, cu care am explorat posibilitatea acordării de urgență a unui credit din trezorerie. Echipele Primăriei lucrează acum cu cele ale Ministerului de Finanțe pentru concretizarea acestei variante”, a declarat Dominic Fritz.

În legătură cu deficiențele apărute în ultimele ore la CET Sud care au întârziat furnizarea agentului termic către populație, în condițiile în care alimentarea cu gaz a început, primarul Dominic Fritz cere managementului Colterm să fie proactiv în comunicarea cu abonații Colterm.

„Managementul Colterm are datoria să comunice cetățenilor racordați la sistemul public de termoficare orice informație de interes pentru ei, fie aceasta o veste bună sau rea. Este o chestiune de responsabilitate față de oamenii care plătesc facturile și așteaptă de la Colterm să fie ținuți la curent cu ce se întâmplă. Cer managementul Colterm să identifice responsabilii pentru eșecul comunicării către cetățeni a informațiilor legate de reînceperea furnizării de agent termic și să ia măsuri, chiar dacă acestea înseamnă demiteri de directori și șefi. Primarul nu este purtătorul de cuvânt al Colterm, chiar dacă este o companie publică locală. Compania are angajați și responsabili și trebuie să-și facă treaba fără să le spun eu”, a declarat Dominic Fritz.

Declarațiile sale vin după ce Colterm a anunțat că a pornit joi seara căldura în municipiu, instalațiile fiind repornite abia după ora 18, după ce distribuitorul de gaz a întârziat livrarea gazului cu 4-5 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *