Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara a înregistrat pierderi nete de 180 milioane lei în 2022, față de un profit de 13 milioane lei în 2021

ArcelorMittal

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara a înregistrat pierderi nete de 180 milioane lei în 2022, față de un profit de 13 milioane lei în 2021, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori București (BVB).

Potrivit companiei, rezultatul net s-a deteriorat față de anul precedent din cauza situațiilor fluctuante de pe piață, în special în a doua jumătate a anului, când fabrica s-a confruntat cu o strângere a prețurilor, împreună cu prețurile ridicate la energie și alte consumabile. 

„În timp ce prețul de vânzare a crescut cu 40%, prețurile la energie aproape s-au dublat. Pierderea din exploatare a fost de 140 de milioane de lei față de profitul de 40 de milioane de anul trecut”, se menționează în raportul de la BVB.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 650 milioane lei în 2022, în scădere față de 2021 când avea afaceri de 660 milioane lei. 

„Valoarea vânzărilor a scăzut cu 2% față de anul precedent, în principal datorită prețurilor de vânzare mai mari, care au fost determinate si de prețuri mai mari ale materiilor prime, materiale precum și a energiei și gazului natural. Tendința inflaționistă a continuat în toate domeniile atât a materiilor prime cât și a serviciilor”, se menționează în raport.

La sfârşitul anului 2022, numărul total de angajaţi era de 583 faţă de 595 în 2021. În anul 2022, compania spune că a angajat 70 persoane pentru a crește numărul schimburilor în producție, precum și pentru a înlocui persoanele pensionate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *