Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare propune modificări radicale ale reglementărilor federale referitoare la activele cripto

Redacția feb. 16, 2023 0 comentarii
criptomonede

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a votat miercuri cu 4-1 pentru a propune modificări radicale la reglementările federale, în vederea extinderii regulilor de custodie, pentru a include active precum cripto, şi să impună companiilor să obţină sau să menţină declaraţiile privind deţinerea acelor active ale clienţilor, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Modificările propuse la regulile federale de custodie ”vor extinde domeniul de aplicare”, pentru a include orice active ale clienţilor aflate în custodia unui consilier de investiţii.

Reglementările federale actuale includ numai active precum fonduri sau valori mobiliare şi necesită consultanţi de investiţii, cum ar fi Fidelity sau Merrill Lynch , pentru a deţine acele active la o bancă federală sau de stat, cu câteva excepţii foarte specifice.

Acesta ar fi cel mai deschis efort al SEC de a controla chiar şi tranzacţiile cu criptomonede reglementate, cu programe de custodie instituţionale substanţiale, care deservesc persoane şi entităţi cu valoare netă ridicată şi care deţin activele investitorilor, cum ar fi fondurile speculative sau administratorii de investiţii pentru pensii.

Mişcarea reprezintă o nouă ameninţare pentru programele de custodie ale platformelor de tranzacţionare a criptomonedelor, deoarece alte autorităţi de reglementare federale descurajează în mod activ custozi precum băncile să deţină activele cripto ale clienţilor.

Modificările vin şi pe măsură ce SEC accelerează în mod agresiv măsurile de reglementare.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *