Comisia Europeană a aprobat modificarea PNRR pentru Finlanda. Țara a solicitat eliminarea a două investiții, pe care le va realiza din fonduri naționale

Redacția feb. 28, 2023 0 comentarii
bani, finantari, euro

Comisia Europeană a anunțat marți că a evaluat în mod pozitiv planul revizuit de redresare și reziliență al Finlandei. În data de 26 ianuarie, Finlanda solicitase eliminarea a două investiții incluse în planul său, una legată de înlocuirea sistemelor de încălzire a clădirilor pe bază de combustibili fosili cu sisteme cu emisii mai reduse de dioxid de carbon și una legată de infrastructura de încărcare a vehiculelor private.

Finlanda va continua să pună în aplicare aceste măsuri cu fonduri naționale. Finlanda a solicitat, de asemenea, modificarea a 18 măsuri incluse în planul său pentru a reflecta valoarea redusă a subvențiilor din cadrul RRF.

În conformitate cu Regulamentul privind mecanismul de redresare și de reziliență (RRF), un stat membru poate solicita o revizuire a planului său în cazuri limitate și bine definite. Solicitarea Finlandei se bazează pe necesitatea de a lua în considerare revizuirea alocării maxime a subvenției RRF, de la 2,1 miliarde euro la 1,8 miliarde euro. Această actualizare, care privește toate statele membre, ia în considerare diferența dintre creșterea reală și cea estimată a PIB-ului țărilor între 2020 și 2022. Alocarea mai mică a granturilor RRF de către Finlanda în urma actualizării din iunie 2022 este rezultatul unui rezultat economic comparativ mai bun în 2020 și 2021 decât se prevăzuse inițial.

Comisia consideră că revizuirea în scădere a alocării financiare justifică modificările solicitate de Finlanda. În urma unei evaluări a planului revizuit în raport cu cele 11 criterii stabilite în Regulamentul RRF, Comisia a concluzionat că planul finlandez respectă în continuare aceste criterii și că ambiția sa globală nu este afectată de modificări. Consiliul va avea acum la dispoziție patru săptămâni pentru a adopta propunerea Comisiei de aprobare a planului revizuit.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *