Comisia Europeană a dat undă verde achiziției Ford România de către Ford Turcia

Redacția iun. 23, 2022 0 comentarii
Ford

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, tranzacția prin care Ford Otomotiv Sanayi AŞ (Ford Otosan) din Turcia preia controlul unic al Ford România, a anunțat executivul european într-un comunicat de presă.

Comisia a concluzionat că achiziția propusă nu ar ridica probleme de concurență, având în vedere că nu există suprapuneri între activitățile societăților și societățile nu sunt active pe piețele conexe din Spațiul Economic European.

Noul proprietar al fabricii Ford de la Craiova va fi Ford Otomotiv Sanayi A.Ș, societate pe acțiuni în care nu există un acționar majoritar și în care dețin pachete egale de acțiuni, de 41% fiecare, Ford Deutschland Holding GmbH și Koc Holding A.Ș. Un pachet de 18% este tranzacționat pe bursa din Istanbul. Controlul fabricii de automobile Craiova va fi exercitat prin Ford Otosan Netherlands B.V. Fabrica va fi vândută de asemenea de o companie cu sediul în Țările de Jos, Ford Capital N.V., proprietarul de drept al Ford România SA.

Vânzarea uzinei Ford România SA (fosta Automobile Craiova SA) a fost stabilită pentru suma de 575 de milioane de euro, la care se vor adăuga alte 140 de milioane de euro, plată condiționată de nivelul de utilizare a capacității industriale de la Craiova.

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *