Comisia Europeană aprobă o schemă românească de 1 milion de euro pentru a sprijini companiile aeriene care își încep activitatea pe aeroportul din Arad

Redacția apr. 5, 2022 0 comentarii
UE, Uniunea Europeana, comisia

Comisia Europeană (CE) a aprobat o schemă românească în valoare de 1 milion euro pentru a sprijini companiile aeriene care își încep activitatea pe aeroportul din Arad în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit unui anunț de pe site-ul CE.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Aeroportul este situat în partea de vest a României și deservește în principal județul Arad.

Ajutorul va lua forma unor subvenții directe de până la 600.000 euro pe întreprindere. Măsura va fi deschisă tuturor companiilor aeriene interesate care își încep activitatea pe aeroportul Arad, printr-o procedură deschisă și transparentă.

Măsura este menită să sprijine activitatea operatorilor aerieni și redresarea economică a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar.

În special, ajutorul nu va depăși limita de 2,3 milioane euro per beneficiar și se acordă până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Sursa foto: FMI Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *