Comisia Europeană confirmă că derulează inspecții neanunțate în sectorul gazelor naturale din Germania

Redacția mart. 31, 2022 0 comentarii
Comisia Europeana

Comisia Europeană confirmă oficial informațiile Bloomberg privind percheziţiile la birourile din Germania ale companiei rusești Gazprom, ca parte dintr-o anchetă asupra rolului gigantului rusesc în scumpirile record ale gazelor în UE.

Comisia Europeană susține că a efectuat, în data de 29 martie 2022, inspecții inopinate la sediile mai multor companii din Germania active în furnizarea, transportul și stocarea gazelor naturale.

„Comisia își exprimă îngrijorarea că societățile inspectate ar putea să fi încălcat regulile UE de concurență care interzic abuzul de poziție dominantă (articolul 102 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene)”, arată instituția europeană.

Funcționarii Comisiei au fost însoțiți de omologii lor din cadrul autorității naționale germane de concurență.

Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă preliminară de investigare a unor suspiciuni de practici anticoncurențiale. Faptul că Comisia efectuează astfel de inspecții nu înseamnă că companiile sunt vinovate de comportament anticoncurențial și nici nu prejudiciază rezultatul investigației în sine.

Nu există un termen legal pentru finalizarea anchetelor privind comportamentul anticoncurențial. Durata acestora depinde de o serie de factori, inclusiv de complexitatea fiecărei cauze, de măsura în care întreprinderile în cauză cooperează cu Comisia și de sfera exercitării dreptului la apărare.

Foto: Comisia Europeană / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *