Comisia Europeană investighează regulile și taxele impuse de Google în Play Store

telefon google play store Sursa foto: Pixabay

Autoritățile antitrust ale Comisiei Europene investighează regulile magazinului de aplicații Google, Play Store, spun două persoane apropiate subiectului, citate de POLITICO

Concurenții Google au primit chestionare confidențiale de la Bruxelles, care analizează condițiile de facturare și taxele de dezvoltare pentru Play Store al gigantului tehnologic din SUA, au spus cele două persoane, care au vorbit sub condiția anonimatului.

O investigație în Țările de Jos cu privire la regulile Google Play Store va fi probabil închisă pentru a face loc examinării UE, au adăugat oamenii, ținând cont că preocupările privind comportamentul anticoncurențial vor trebui examinate la scară la nivelul UE. Organismul de supraveghere al concurenței din Regatul Unit are de asemenea o anchetă deschisă asupra Magazinului Google Play.

Taxele dezvoltatorilor pentru accesul la Magazinul Google Play pot ajunge până la 30%, iar dezvoltatorilor nu li s-a permis anterior să folosească sisteme alternative de facturare pentru a încasa plățile de la utilizatori.

Comisia Europeană a refuzat să comenteze.

Un purtător de cuvânt al Google a spus că compania a discutat „o serie de lucruri” cu Comisia, inclusiv modificări recente pentru a face termenii și condițiile din Magazinul Play mai echitabile și pentru a liniști acuzațiile lansate de dezvoltatori privind comportamentul neloial.

La sfârșitul lunii iulie, compania a declarat că va permite anumitor dezvoltatori de aplicații să utilizeze sisteme alternative de facturare în Magazinul Play atunci când colectează plăți de la utilizatorii din Europa și că va reduce taxele pentru dezvoltatori. Mișcarea a fost prezentată de Google ca un prim pas pentru a se conforma cu regulile de referință recent adoptate de bloc pentru economia digitală, Digital Markets Act. Regulile stabilesc în linii mari o serie de interdicții și obligații pentru unii dintre cei mai mari jucători de tehnologie din lume, inclusiv Google, Meta, Amazon, Apple și Microsoft.

Dar oficiali din Comisia Europeană care pun în aplicare noul regulament se tem că mișcările recente ale Google „s-ar putea să nu fie suficiente” pentru a rămâne în conformitate cu regulile, a spus o persoană.

Digital Markets Act urmează să fie inclus în regulamentul UE în octombrie, iar firmele de tehnologie din domeniul său de aplicare vor fi aduse în conformitate la începutul anului 2024.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *