Comisia Europeană lansează o investigație privind produsele din oţel provenite din China

combinatul otel cos targoviste sursa site oficial Foto: Combinatul COS Târgoviște / site oficial

Comisia Europeană a lansat o investigaţie privind produsele laminate plate din fier sau din oţel ori acoperite cu tablă provenite din China, pentru a evalua dacă importurile în Uniunea Europeană sunt vândute la preţuri excesiv de scăzute, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Executivul comunitar a lansat investigaţia antidumping în urma unei plângeri din partea Asociaţiei Europene a Oţelului – Eurofer – a anunţat joi Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Ancheta, alături de alta lansată tot joi privind importurile de parchet din lemn, este cea mai recentă din seria de investigaţii comerciale lansată de UE contra subvenţionării din partea statului chinez a exporturilor şi operaţiunilor companiilor sale în Europa.

Comisia Europeană a lansat în octombrie o investigaţie asupra industriei chineze de vehicule electrice. Ancheta, programată să dureze 13 luni, caută să stabilească dacă vehiculele electrice mai ieftine produse în China beneficiază în mod incorect de subvenţii de stat. China a denunţat ancheta, pe care a calificat-o drept un “protecţionism pur”, şi a subliniat că probabil va dăuna relaţiilor comerciale sino-europene

Investigaţia lansată joi privind produsele laminate plate din fier sau din oţel ar urma să dureze 14 luni, cu posibila impunere de taxe provizorii în şapte-opt luni.

Conform datelor Eurofer, producătorii chinezi beneficiază de preţuri distorsionate pentru materiile prime, inclusiv produsele laminate plate din fier sau din oţel. Asociaţia consideră că deschiderea investigaţiei este un important pas înainte în vederea restabilirii condiţiilor de concurenţă echitabilă, în condiţiile în care industria UE a pierdut un sfert din volumele de vânzări în perioada 2021 – 2023, în timp ce importurile din China au crescut de peste două ori.

Foto: Combinatul COS Târgoviște / site oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *