Comisia Europeană oferă finanțări de peste 110 milioane de euro pentru proiecte de hidrogen curat, inclusiv din România

Hidrogen

HidrogComisia Europeană lansează o finanțare de 113,5 milioane de euro pentru proiecte de cercetare, sub egida Parteneriatului pentru Hidrogen Curat, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Finanțarea este în mod special interesantă pentru țări ca România, care au necesități legate de tranziția verde.

Așa-numitul hidrogen curat este una dintre cele mai bune soluții în materie de energie nepoluantă, nu numai în sensul de consum de combustibil verde, ci și în cel de producție a lui.

Finanțarea are titlul de Call for Proposals 2024 și face parte din programul-cadru pentru cercetare și inovație al UE, Horizon Europe. Ea se referă la 20 de mari teme de cercetare, de la producția de hidrogen curat, la transport și așa-numitele Văi ale Hidrogenului (Hydrogen Valleys), concept european care desemnează arii care includ diferite facilități legate de hidrogen.

Entitățile juridice interesate pot obține detalii de pe pagina dedicată de pe site-ul Comisiei Europene.

Parteneriatul pentru Hidrogen Curat organizează vineri, 26 ianuarie, și o zi informativă (Info Day), la care cei interesați pot participa online, pentru o expunere detaliată a proiectului și o sesiune de întrebări și răspunsuri, care au loc între orele 9.00 și 13.00. Participanții se pot înregistra la următorul link.

Inițiativa are ca termen-limită data de 17 aprilie 2024.

Sursa foto: Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *