Comisia Europeană și BERD au semnat un acord de 60 de milioane de euro privind sprijinul consultativ pentru proiecte de infrastructură, digitalizare și inovare

Redacția feb. 9, 2023 0 comentarii
comisia europeana bruxelles europa UE uniunea europeana 2

Comisia Europeană anunță că a semnat un acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în vederea acordării unui sprijin consultativ de până la 60 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură, digitalizare și inovare în țările UE.

Acest acord pentru centrul consultativ InvestEU urmează unui acord de garantare semnat anterior cu BERD pentru Fondul InvestEU, care vizează mobilizarea a 2,1 miliarde de euro pentru infrastructură durabilă, economie ecologică și digitalizare.

În total, prestarea de servicii de consultanță se va ridica la 60,2 milioane de euro. Din acești bani, 38,7 milioane de euro provin de la compartimentul UE, prin intermediul bugetului InvestEU Advisory Hub, care acoperă inițiativele de consiliere disponibile în toate statele UE în care BERD este activă.

Cealaltă parte este acoperită de două subfonduri ale statelor membre dedicate României (11 milioane de euro) și Greciei (10,5 milioane de euro). Această asistență este finanțată din resursele mecanismului de redresare și de reziliență al țărilor în cauză.

Sprijinul consultativ oferit de BERD va contribui la dezvoltarea unor proiecte de investiții de calitate în domeniul infrastructurii durabile și sociale, al competențelor și al ocupării forței de muncă, al inovării și al întreprinderilor mici, precum și al tehnologiilor verzi și inovatoare. În cele din urmă, va contribui la dezvoltarea unor proiecte de ajutorare a persoanelor care fug de invazia rusă în Ucraina.

 

sursa foto: G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *