Compania americană de inginerie software DataArt intră în România, după ce a cumpărat firma românească de software Lola Tech Cluj-Napoca

Redacția oct. 4, 2022 0 comentarii
Lola Tech Cluj

DataArt, companie de inginerie software cu sediul în SUA, a achiziționat firma locală de software Lola Tech Cluj-Napoca, tranzacția fiind asistată de specialiști ai PwC România și societatea de avocatură D&B David și Baias.

Mișcarea face parte din strategia DataArt de a continua să își extindă rețeaua globală și să investească în talent IT, transmite Lola Tech. Folosind hub-ul din Cluj-Napoca, DataArt va investi și va crește echipa din România.

Inge Cuypers, CEO al Lola Tech, declară: „Pe măsură ce cererea pentru servicii de dezvoltare software și transformare digitală continuă să crească, biroul din Cluj va juca un rol semnificativ în intensificarea și întărirea ofertelor regionale DataArt și nu am putea fi mai mândri că facem parte din aceasta”.

Eugene Goland, CEO al DataArt, spune: „Am asistat la un interes puternic pentru această regiune din partea clienților noștri și, împreună cu echipa Lola Tech, vom continua să adăugăm valoare și să oferim clienților un nivel superior de servicii. Așteptăm cu nerăbdare să servim baza impresionantă de clienți a lui Lola Tech, să consolidăm aceste relații și să punem în aplicare întreaga putere a capacităților noastre combinate.”

„Planurile de dezvoltare anunțate de DataArt reconfirmă talentul și pregătirea specialiștilor IT români în a dezvolta soluții inovatoare la nivel global”, a declarat Andreea Mitiriță, Partener PwC România.

„Tehnologia este unul dintre motoarele activității de fuziuni și achiziții din ultimii ani, având în vedere că digitalizarea influențează tot mai mult creșterea companiilor din toate industriile și relevanța lor pe piață. La nivel global, în prima jumătate a anului 2022, numai tranzacțiile pe segmentul software au reprezentat aproximativ un sfert din piața totală de M&A și vedem în continuare oportunități în acest domeniu”, a declarat Anda Rojanschi, Partener D&B David și Baias.

DataArt este o firmă globală de inginerie software cu sediul central în New York, o echipă de peste 6.000 de angajați și peste 20 de birouri în SUA, Europa, Orientul Mijlociu și America Latină. După achiziția companiei clujene, DataArt este acum prezentă într-un număr de hub-uri IT de top est-europene, inclusiv Polonia, Bulgaria, Ucraina și Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *