Compania Apple confirmă că modele iPhone vândute în Europa vor avea port USB-C, dar subliniază că nu este mulțumită de motivul pentru care trebuie să facă acest lucru

iPhone USB-C Sursa foto: Dreamstime

Apple a dat cea mai directă confirmare de până acum că un iPhone echipat cu USB-C va exista, după ce Uniunea Europeană a decis ca toate telefoanele vândute în țările sale membre să folosească acest conector dacă au un încărcător fizic. 

Vicepreședintele senior al Apple pentru marketing la nivel mondial, Greg Joswiak, a fost întrebat la o conferință The Wall Street Journal dacă va înlocui Lightning a răspuns: “Evident, va trebui să ne conformăm; nu avem de ales”.

El a adăugat: “europenii sunt cei care dictează calendarul pentru clienții europeni”. În prezent, legea dictează că “toate telefoanele mobile și tabletele” vor trebui să folosească USB-C până în “toamna anului 2024”. Joswiak a refuzat să răspundă dacă compania va include conectorul pe telefoanele vândute în afara UE.

Dar, scrie The Verge, a precizat foarte clar că Apple nu este încântată de faptul că este constrânsă din punct de vedere legal să facă această schimbare. Înainte de a recunoaște că firma trebuie să se conformeze legii, Joswiak a dat o lungă explicație despre cum Apple a preferat, din punct de vedere istoric, să meargă pe drumul său și să aibă încredere în inginerii săi, în loc să fie forțată să adopte standarde hardware impuse de către legiuitori. 

De asemenea, el a sugerat că, în mare parte, problema standardizării  a fost rezolvată de cărămizile de încărcare cu cabluri detașabile și a susținut că trecerea iPhone-ului de la Lightning la USB-C ar provoca o mulțime de deșeuri electronice. 

Cu toate acestea, notează The Verge, este important ce nu a fost menționat: un iPhone fără porturi care se bazează exclusiv pe încărcarea wireless, lucru care, teoretic, ar fi permis. Joswiak nu a spus că firma își cântărește opțiunile și nici nu a menționat că discută modalități de a evita introducerea unui port USB-C pe iPhone. În schimb, observă jurnaliștii, răspunul lui a fost resemnat, ușor sinuos, care a dus la ceea ce pare a fi o concluzie inevitabilă: USB-C este viitorul port pentru conectarea și încărcarea iPhone-ului.

 

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

  1. Tehnologia Lighting este o tehnologie veche, echivalentul a USB 2.0. Nu exista absolut nici un motiv pentru a fi pastrata decat pentru a mai stoarce niste bani. Portul Lightning fiind Apple owned, orice producator care doreste sa produca un cablu Lighting trebuie sa cotizeze catre Apple cota parte. Se fac miliarde numai de acolo. Mai lasati-ma dreacu cu we do it for environment, aceleasi gogomanii ca in cazul eliminarii incarcatoarelor. Nu ne jigniti capacitatile cognitive, va rugam noi.

  2. Mai stai sa i rogi dupa ce i dracuiesti…
    Unul mai luminat ca altul…
    In virtutea celor ce vor veni, Dumnezeu cu mila. Numai El ne mai scapa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *