Compania China Eastern se pregătește să opereze duminică primul zbor comercial al avionului chinezesc de pasageri C919

Redacția mai 26, 2023 0 comentarii
C919 comac

China Eastern Airlines, clientul inițial pentru avionul de pasageri cu reacție cu fuselaj îngust C919, produs în țară, va lansa primul zbor comercial al avionului duminică, se arată în aplicația operatorului de transport aerian, scrie Reuters.

Zborul C919 va decola la ora 10:45, ora Beijingului (0245 GMT), de pe Aeroportul Internațional Hongqiao din Shanghai și va ajunge pe Aeroportul din capitala Beijing la ora 13:10.

Operațiunea comercială a avionului C919 marchează o etapă importantă în speranța țării ca acest avion să spargă duopolul Airbus-Boeing, care a existat timp îndelungat în industria mondială de producție a avioanelor de linie.

Fabricat de Commercial Aviation Corp of China pentru a rivaliza cu familiile de avioane cu un singur culoar Airbus A320neo și Boeing  737 MAX, C919 a efectuat numeroase zboruri fără pasageri.

China Eastern a anunțat joi că C919 va fi pus în funcțiune “în viitorul apropiat”, iar avionul va opera comercial cu Shanghai ca bază principală. Compania aeriană nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii vineri.

Marți, Shanghai Stamp Collecting Corporation a declarat că un timbru promoțional va comemora primul zbor al C919, care va avea loc duminică.

China Eastern a semnat un contract pentru cinci C919 în martie 2021, în prima tranzacție comercială pentru acest avion. Transportatorul cu sediul la Shanghai a primit primul său C919 în decembrie și a început 100 de ore de zboruri de testare de verificare a aeronavei goale.

Agenția de știri de stat chineză Xinhua afirmase anul trecut că C919 va efectua primul zbor comercial în primăvară.

Aeronava cu 164 de locuri vine cu o configurație a cabinei cu două clase, formată din locuri business și economice.

Deși C919 este asamblat în China, acesta se bazează în mare măsură pe componente occidentale, inclusiv pe motoare și avionică, de la companii precum GE, Safran și Honeywell International.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *