Compania chineză Baidu plănuiește să lanseze în martie un serviciu de chatbot similar cu ChatGPT

Redacția ian. 30, 2023 0 comentarii
baidu

Baidu Inc., mare companie chineză care operează un motor de căutare pe internet, plănuiește să lanseze în martie un serviciu de chatbot cu inteligență artificială (AI), similar cu ChatGPT de la OpenAI, a declarat pentru Reuters o persoană familiarizată cu acest subiect, relatează agenția internațională.

Firma de tehnologie intenționează să lanseze serviciul ca o aplicație de sine stătătoare și să îl integreze treptat în motorul său de căutare, a spus persoana, care a refuzat să fie identificată deoarece informațiile sunt confidențiale.

În prezent, chatbot-urile din China se concentrează pe interacțiunea socială, în timp ce ChatGPT se descurcă mai bine la sarcini mai profesionale, cum ar fi programarea și scrierea de eseuri.

Baidu intenționează să încorporeze rezultate generate de chatbot-uri atunci când utilizatorii fac cereri de căutare, în loc să arate doar link-uri, a precizat persoana respectivă.

Baidu a refuzat să comenteze.

Microsoft Corp (MSFT.O) are o investiție de 1 miliard de dolari în OpenAI, cu sediul în San Francisco, pe care a analizat posibilitatea de a o majora, a relatat Reuters. De asemenea, compania a lucrat pentru a adăuga software-ul de generare de imagini al OpenAI la motorul său de căutare Bing, într-o nouă provocare pentru Google al Alphabet Inc. (GOOGL.O).

Baidu, cu sediul la Beijing, a investit masiv în tehnologia AI, inclusiv în servicii cloud, cipuri și conducere autonomă, în timp ce încearcă să își diversifice sursele de venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *