Compania cu capital de stat Electrica își face fundație pentru promovarea imaginii și “intervenție strategică în societate”

transelectrica Sursa foto: Transelectrica

Grupul Electrica, în care statul român este cel mai mare acționar, intenționează să își înființeze o fundație filantropică, după cum anunța Economedia încă din aprilie. Propunerea apare oficial în documentele companiei: mai precis, va fi supusă votului acționarilor în ședința Adunării Generale a Acționarilor din august.

Societatea Energetică Electrica va deveni membru fondator al Fundației Electrica. “Se evidențiază un potențial major pentru imaginea companiei, coerența și intervenția strategică în societate prin reunirea acțiunilor de filantropie corporativă în structura unui singur organism”, se arată în propunea de hotărâre. În ceea ce privește obiectivele fundației, aceasta ar urma să susțină și să desfășoare proiecte în diverse domenii: educație/ învățământ, sănătate, mediu, cultură, artă, știință, incluziune socială, voluntariat, servicii sociale. Fundația ar trebui să contribuie la modernizarea serviciilor medicale și să acorde sprijin financiar pentru diverse cauze, “în special medicale”, se mai arată în proiectul de hotărâre. Un alt domeniu subliniat aici este cel de cercetare-inovare, “în special în domeniul energetic”.

Propunerea de patrimoniu inițial este de 100.000 de lei.

Economedia.ro anunța în aprilie despre planul Electrica de a crea o fundație pentru a finanța proiecte de responsabilitate socială corporativă. De dezvoltarea proiectului s-a ocupat Mădălina Dobrovolschi, fost jurnalist și fost purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis. Informația a fost confirmată de către Mădălina Dobrovolschi, care a precizat că deține funcția de senior consultant al managerului Corina Popescu, funcție pe care a ocupat-o prin concurs.

Statul român, prin Ministerul Energiei, e cel mai mare acționar al Electrica SA, cu 48,7% din acțiuni, restul fiind deținute de investitori privați, potrivit BVB.

Sursa foto: Transelectrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *