Compania daneză Maersk, una dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume, se pregătește să își încheie afacerile din Rusia

maersk foto Sursa foto: Maersk, Facebook

Compania daneză A.P. Moller Maersk A/S a anunţat luni că a ajuns la un acord privind vânzarea a două facilităţi logistice în Rusia companiei IG Finance Development Limited, fiind astfel aproape de a-şi încheia afacerile în această ţară, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Vânzarea facilităţii de depozitare din Novorossiisk şi a celei din Sankt Petersburg a obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare din Uniunea Europeană şi Rusia, a informat Maersk, una dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume, cu o cotă de piaţă de aproximativ 17%.

“Suntem încântaţi că am găsit un nou proprietar pentru cele două facilităţi logistice din Rusia şi, prin urmarea, ne realizăm obiectivul de a vinde tate activele noastre din ţară”, a afirmat directorul comercial Karsten Kildahl.

IG Finance Development, o companie cu sediul în Cipru, a încheiat un acord cu Arosa, un mare importator de alimente din Rusia, pentru operarea celor două facilităţi logistice, a precizat Maersk.

Maersk încă trebuie să mai vândă două remorchere, care aparţin brandului său Svitzer, procesul fiind în derulare, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters. După aceea, Maersk nu va mai avea niciun fel de afaceri în Rusia.

În august, Maersk a anunţat vânzarea participaţiei sale de 30,75% la operatorul portuar rus Global Ports, către cel mai mare operator rus de terminale pentru containere Delo Group.

Global Ports operează şase terminale în Rusia şi două în Finlanda, iar printre acţionarii săi se află şi compania nucleară rusească de stat Rosatom şi afaceristul rus Sergey Shiskarev.

Maersk avea aproximativ 500 de angajaţi în Rusia.

Sursa foto: Maersk, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *