Compania de agribusiness Rodbun a luat o finanțare de 30 de milioane de lei de la CEC Bank, pentru dezvoltarea operațiunilor

RodBun Sursa foto: Facebook

Grupul Rodbun, una din cele mai importante companii de agribusiness din România, a luat o finanțare cumulată de 30 de milioane de lei de la CEC Bank, anunță banca.

„O tranzacție care are scopul de a sprijini dezvoltarea continuă a operațiunilor prin intermediul unei facilități de finanțare personalizate, permițând accesul rapid la fonduri”, a declarat Vlad Florea, Director Investment Banking, PCF Investment Banking.

PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al grupului de productie agricolă Rodbun în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției.

Anul trecut, în august, Grupul a mai luat un credit sindicalizat în valoare de 278 milioane de lei de la un sindicat de bănci,  format din Banca Comercială Română, în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentație, agent de facilitate și de garanții și finanțator, CEC Bank, în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator, Raiffeisen Bank, în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator, Banca Transilvania și Banca Românească în calitate de finanțatori.

Recent, în structura acționariatului Rodbun a intrat Daniel Dines, CEO și fondator al UiPath, care a achiziţionat un pachet de 9,57% din pachetul de acțiuni al grupului prin intermediul Ice Vulcan Properties.

RodBun Grup S.A. este o companie antreprenorială românească, fondată în anul 2002 de Alexandru Iancu și Daniel Muntean. Rodbun deține patru fabrici de semințe, exploatații agricole pentru multiplicarea de sămânță, bază genetică pentru culturile de porumb, floarea soarelui, grâu, lucernă, mazăre, soia, triticale, dar și o rețea logistică extinsă în toată țara – atât pentru transport și depozitare de inputuri agricole, cât și pentru depozitarea de cereale. De asemenea, compania operează un lanț de 40 de magazine agricole destinate micului fermier tradițional (sub brandul Fitofarmacia RodBun). Grupul Rodbun operează 9 ferme proprii – în care se produc semințe și se testează tehnologii agricole, lucrând o suprafață cumulată de 6.600 de hectare și operând facilități logistice agricole complexe, din care fac parte și silozuri cu o capacitate de depozitare de circa 73 de mii de tone.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *