Compania de stat Energocom din Republica Moldova a semnat un nou contract de vânzare-cumpărare a energiei electrice pentru luna ianuarie 2023 cu Nuclearelectrica

energie electrica Sursa foto: ACUE

Compania de stat Energocom din Republica Moldova a semnat un nou contract de vânzare-cumpărare a energiei electrice pentru luna ianuarie 2023 cu SN Nuclearelectrica SA din România ce prevede achiziția a 10 MWh bandă pe timp de noapte și 30 MWh bandă pe timp de zi. Prețul energiei, conform acestui contract, este de 450 RON/MWh, scrie Rador.

Ca urmare, se prognozează ca din totalul necesarului de consum al energiei electrice pentru malul drept al Nistrului, în luna ianuarie, circa 60% va fi asigurat de MGRES, cca 30% va constitui energia electrică produsă de CET-uri și din surse regenerabile.

Alte aproximativ 10% din necesar vor fi procurate de la furnizori din România, inclusiv pentru a acoperi deficitul de energie în orele de vârf.

Conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, SA Energocom este împuternicită să procure energie electrică pentru perioada ianuarie-martie 2023.

Sursa foto: ACUE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *