Compania de Tehnologie Dell anunță că și-a încheiat toate operațiunile din Rusia

Dell Foto: https://techstart.ro

Dell Technologies a anunţat că şi-a încheiat toate operaţiunile sale din Rusia, după închiderea birourilor la mijlocul lunii august, fiind astfel cea mai recentă companie occidentală care se distanţează de Moscova după invadarea Ucrainei, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Firma americană de computere, un furnizor vital se servere în Rusia, se alătură celorlalte companii tehnologice globale care renunţă la operaţiunile de pe piaţa rusă, în urma sancţiunilor impuse de Occident.

În februarie, Dell suspendase vânzările în Rusia şi anunţase că va monitoriza situaţia pentru a decide viitoarele măsuri.

“La mijlocul lunii august, am închis birourile şi am încheiat toate operaţiunile din Rusia. Încă din februarie am luat decizia de a nu vinde, de a nu acorda servicii sau sprijin pentru produsele comercializate în Rusia, Belarus, regiunile ucrainene Lugansk şi Doneţk, pe lângă interdicţia impusă deja în Crimeea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Dell, Mike Siemienas, pentru Reuters.

Ministerul rus al Industriei informase că o mare parte din cercetătorii şi inginerii care au lucrat pentru Dell în Rusia au primit deja noi locuri de muncă.

Foto: https://techstart.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *