Compania de telecomunicaţii e& din Emiratele Arabe Unite a cumpărat 9,8% din acţiunile Vodafone, pentru 4,4 miliarde de dolari

Redacția mai 15, 2022 0 comentarii
Vodafone

Compania de telecomunicaţii e& din Emiratele Arabe Unite a cumpărat un pachet de 9,8% din acţiunile Vodafone, pentru 4,4 miliarde de dolari, la câteva zile după ce a declarat că intenţionează să se extindă pe noi pieţe şi domenii conexe, cum ar fi tehnologia financiară, transmite Reuters, citată de News.ro.

E&, cunoscută anterior ca Emirates Telecommunications Group, a declarat că a făcut investiţia pentru a obţine „expunere semnificativă la un lider mondial în conectivitate şi servicii digitale”, adăugând că nu are intenţia de a face o ofertă pentru întregul grup Vodafone.

Vodafone, la fel ca alţi operatori de telefonie mobilă, are dificultăţi pe pieţele sale mature, unde concurenţa şi reglementările au dus la scăderea preţurilor.

Datoria netă a Vodafone a ajuns la 44,3 miliarde de euro, iar directorul general Nick Read este presat să simplifice portofoliul grupului şi să îi îmbunătăţească randamentele, după o scădere de peste 20% a preţului acţiunilor de când a preluat conducerea în 2018.

Vodafone a spus că aşteaptă cu nerăbdare să construiască o relaţie pe termen lung cu e&.
„Continuăm să facem progrese bune cu planurile noastre strategice pe termen lung şi vom oferi o actualizare în anunţul nostru privind rezultatele anului 2022, pe 17 mai”, se spune într-un comunicat.

E& a spus că susţine pe deplin strategia de afaceri actuală a companiei, consiliul de administraţie al acesteia şi echipa de management existentă.

„Vedem această investiţie ca pe o bună oportunitate pentru e& şi pentru acţionarii săi, deoarece ne va permite să ne îmbunătăţim şi să dezvoltăm portofoliul nostru internaţional, în conformitate cu ambiţia noastră strategică”, a declarat CEO-ul Hatem Dowidar.

Firma din Emiratele Arabe Unite şi-a împărţit recent afacerile în e& life, concentrată pe servicii pentru consumatori, e& enterprise, care oferă servicii digitale guvernelor şi companiilor, precum şi divizia de telecomunicaţii Etisalat, despre care CEO-ul său a spus că este a şaptea ca mărime din lume după capitalizarea bursieră.

Sursă foto: Vodafone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *