Compania EY vrea să investească 2,5 miliarde de dolari pentru a finanța o serie de achiziții pentru divizia sa de consultanță

ey foto

Compania EY pune deoparte 2,5 miliarde de dolari pentru a finanța o serie de achiziții pentru divizia sa de consultanță, ca urmare a separării planificate de activitatea de audit a Big Four (PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young și Deloitte Touche), în timp ce avansează cu pregătirile pentru această divizare istorică, scrie Financial Times.

Fondul de război va permite noii companii, pe care EY intenționează să o scoată la bursă la New York, să își dubleze ritmul de încheiere a tranzacțiilor, în timp ce luptă pentru a câștiga cotă de piață de la rivalii săi din Big Four și de la firmele de consultanță independente, potrivit unor persoane familiare cu planul.

Șefii au alocat, de asemenea, un buget de până la 400 de milioane de dolari pentru a construi un nou brand pentru activitatea de consultanță, care nu va mai folosi numele EY după separare.

Liderii globali ai EY încearcă să convingă cei 13.000 de parteneri din întreaga lume că atât divizia de consultanță, cât și activitatea de audit rămasă pot crește mai rapid separat, fiind eliberate de normele privind conflictul de interese care restricționează firmele de contabilitate să ofere consultanță companiilor pe care le auditează.

Separarea de activitatea de audit ar face achizițiile mai atractive pentru divizia de consultanță, deoarece aceasta nu ar mai trebui să încheie relațiile cu clienții companiei achiziționate care sunt auditate de EY, a declarat Andy Baldwin, managing partner global al EY pentru servicii pentru clienți.

Structurile federative de parteneriat ale Big Four și incapacitatea de a obține finanțare prin capitaluri proprii au limitat în trecut capacitatea lor de a face achiziții mari, dar în ultima vreme acestea au devenit o parte mai importantă a strategiei de extindere a brațelor lor de consultanță.

EY a realizat 200 de tranzacții în ultimii nouă ani, aducând venituri anuale de aproximativ 1,5 miliarde de dolari. Firma a avut venituri de 45 de miliarde de dolari la nivel global în ultimul an fiscal. În anul în curs, se așteaptă să cumpere companii cu venituri anuale de aproximativ 400 de milioane de dolari, din care aproximativ trei sferturi vor fi în domeniul consultanței.

Planurile financiare pentru afacerea de consultanță după ce va fi scoasă la bursă – posibil mai târziu în acest an, dacă partenerii votează în favoarea planului și dacă condițiile de piață se îmbunătățesc – includ un capital de război în numerar de 2,5 miliarde de dolari, cu obiectivul de a achiziționa un venit anual suplimentar de 1,5 miliarde de dolari în următorii doi ani, au declarat surse. De asemenea, ar putea emite acțiuni pentru a finanța achizițiile, deși nu intenționează să înceapă să facă acest lucru decât după doi ani de la divizare.

Printre obiectivele vizate s-ar număra firme care oferă consultanță în materie de strategie corporativă, tehnologie sau probleme de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), precum și firme de avocatură de nișă din afara SUA.

Alte planuri de investiții după divizare includ o creștere a angajărilor de seniori și o stimulare a investițiilor în tehnologie pentru activitatea de consultanță fiscală.

Alte planuri de investiții după divizare includ o creștere a angajărilor la nivel de conducere și o creștere a investițiilor în tehnologie pentru activitatea de consultanță fiscală.

Potrivit surselor, aproximativ 7.000 vor face parte din compania publică de consultanță, iar 6.000 vor rămâne în cadrul parteneriatului dominat de audit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *