Compania greacă de IT Entersoft vrea să facă noi achiziții în România

Compania elenă de IT Entersoft, listată la Bursa din Atena, este în căutare de noi achiziții, atât în Grecia, cât mai ales în România, care este o piață IT cu o dezvoltare vertiginoasă, dar este foarte fragmentată de aceea oferă oportunități pentru companii care pot coaliza și „grupa” valori, scrie Business Daily.

Acest lucru a fost subliniat recent de către conducerea Entersoft, în cadrul briefing-ului cu analiștii cu privire la rezultatele primului semestru al anului. Potrivit conducerii Entersoft, în prezent, în Grecia, nu au mai rămas multe companii interesante pentru o eventuală achiziție spre deosebire de România unde sectorul este mai „virgin”.

Cu rate de creștere de peste 30% în ultimii ani, compania IT Entersoft continuă să-și crească prezența de afaceri prin achiziții cheie, după ce a încheiat peste 15 tranzacții mai mici sau mai mari în ultimii trei ani.

Într-o prezentare, directorul executiv Antonis Kotzamanidis și directorul economic Grigoris Tsourtos au subliniat că acum în Grecia, după ultima serie de achiziții, s-a produs o concentrare destul de mare în acest sector, așa că oportunitățile care ar putea face diferența sunt în scădere.

În ultimii ani, Entersoft și-a concentrat constant atenția asupra Balcanilor, și mai ales asupra marii piețe din România, care, cu o populație aproximativ la fel ca și Grecia, este o economie în ascensiune rapidă, cu o marjă semnificativă de creștere. Scopul este ca în următorii trei-patru ani Entersoft să-și dubleze dimensiunile, iar planul este ca 50% din această creștere să provină organic, din proiectele pe care le implementează, urmând ca restul să provină din achiziții cheie care vor fi corelate cu restul ecosistemului companiei.

Reamintim că în urmă cu 14 luni, în mai 2022, Entersoft a făcut o achiziție foarte importantă în România, cumpărând 75% din BIT Software, o acțiune care i-a dublat operațiunile pe piața respectivă, unde era deja prezentă prin filială proprie. Piața din România reprezintă aproximativ 70% din cea a Greciei, dar este fragmentată, iar în problemele legate de tranziție digitală este în urmă, semănând cu Grecia de dinainte de a adera la euro.

Integrarea și dezvoltarea Bit Software avansează conform planificării și bugetului anual și se estimează că transformarea realizată în cursul acestui an va contribui la creșterea treptată a marjelor operaționale ale companiei românești la un nivel similar cu cele ale Entersoft, întărind marja de profit per ansamblu a grupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *