Remote Butler, compania IT din Cluj, atrage o investiție de 50.000 euro în cadrul primei runde de finanțare

Ciprian Cistea, Remote Butler

Firma de IT clujeană, Remote Butler, atrage investiții de 50.000 de euro în cadrul primei runde de finanțare. Restaurantele vor putea lucra cu ospătari de la distanță, grație aplicației Ospătar la Distanță, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

„Remote Butler, aplicația care permite preluarea comenzilor în limba maternă a oaspeților internaționali, atrage investiții de 50.000 de euro. Remote Butler, un start-up din domeniul IT-ului fondat în anul 2022 în Cluj-Napoca, a atras investiții în valoare de peste 50.000 de euro în cadrul primei runde de finanțare, după ce investiția inițială pentru dezvoltarea aplicației ,,Ospătar la Distanță” (Remote Butler) a fost de 40.000 de euro. Remote Butler oferă ospătarilor posibilitatea să aibă locuri de muncă remote”, se arată în comunicat.

Ciprian Costea, fondatorul firmei de IT din Cluj-Napoca, este un antreprenor cu o vastă expertiză în domeniul IT și în domeniul HoReCa. Ideea aplicației a fost aceea de a oferi o experiență umană oaspeților din restaurante, după ce pandemia de Covid-19 a dus la introducerea mai multor aplicații de plasare a comenzilor prin intermediul scanării unui cod QR.

„Mi-am dorit ca Remote Butler să mențină experiența umană în restaurante, într-un context în care inteligența artificială este tot mai prezentă. Putem utiliza tehnologia pentru a ne ușura munca, pentru a rezolva nevoile industriei, dar și pentru a veni cu o componentă incluzivă. Prin intermediul ospătarilor noștri vorbitori de limbi străine, aplicația Remote Butler permite preluarea comenzilor în limba maternă a oaspeților internaționali. Scopul nostru este să menținem experiența umană din restaurante, grație ospătarilor care vor lucra de la distanță, chiar și în contextul în care industria HoReCa se confruntă cu deficit de personal. În egală măsură, ne dorim să oferim oportunități egale de lucru și să avem în echipă ospătari cu deficiențe. Prin modul în care este gândită aplicația Remote Butler avem această posibilitate și ne dorim să o valorificăm la maximum. Vor beneficia deopotrivă, afacerile din industria ospitalității, dat fiind faptul că se vor baza pe forța de muncă suplimentară, cât și persoanele cu deficiențe care se confruntă cu un acces mai dificil la un loc de muncă.”, afirmă Ciprian Costea, fondator Remote Butler.

Din cele peste 90.000 de euro investite în dezvoltare, start-up-ul clujean a atras 50.000 de euro de la investitori privați care activează în domeniul IT sau în industria ospitalității, încă de la prima rundă de finanțare. Remote Butler a generat încredere și a obținut investiții din partea următorilor investitori: Luke McNeice (fondator Lola Tech, multi-exit techpreneur din UK); Florin Pop (fondator Primainvest și investitor Telios, Foodprints, Aiva și altele); Mihai Tarta (fondator Synex Media, antreprenor în IT și investitor); Mihai Talpos (antreprenor, fondator Școala Informală de IT și investitor); Septimiu Pop (antreprenor în HORECA și proprietar al restaurantului DaVinci, al hotelului Square și investitor); Andrei Doibani (Managing Director Eastern Europe Nagarro și investitor); Ciprian Costea (co-fondator al Remote Butler, co-proprietarul Gorgeous Villa din Cluj-Napoca, Head of R&D Center DataArt).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *