Compania IT FintechOS a atras o investiție de 60 de milioane de dolari. Sergiu Neguț, co-fondator: Ne dorim să ne extindem în Statele Unite și în Asia de Sud-Est

Sergiu Negut FintechOS

Startup-ul IT românesc FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, companii de asigurări și alte instituții financiare, a închis o rundă de finanțare de serie B prin care a atras o investiție de 60 de milioane de lei, a anunțat marți Sergiu Neguț, co-fondator al companiei.

Runda de finanțare a fost condusă de fondul de venture capital Draper Esprit, unul dintre cele mai active fonduri din Europa, cu investiții în companii de tehnologie care cresc rapid și au ambiții globale, precum Revolut, Thought Machine, UiPath, Form3 și ICEYE.

„Am fost fericiți să fim curtați de mai milte fonduri astfel încât să avem posibilitatea de a alege. Toți ceilalți investitori care au investit în compania noastră până la Serie B continua să investească, pentru că își doresc să își păstreze participarea în companie și la succesul nostru viitor”, a spus Sergiu Neguț.

Investitorii existenți, Earlybird Digital East, Gapminder Ventures, LAUNCHub Ventures, și OTB Ventures au participat de asemenea la această rundă. Alți investitori vor fi anunțați la o dată ulterioară.

Co-fondatorul FintechOS afirmă că, prin această rundă de investiții, compania este pregătită să iasă afară din Europa.

„Noi în momentul ăsta suntem o companie preponderent în Europa. Ne dorim să ne extindem în Statele Unite și în Asia de Sud-Est. Pacehtul ăsta financiar ne va permite să facem asta”, a spus Neguț.

Astfel, fondurile vor fi utilizate în principal pentru a întări poziția companiei în Europa și în Marea Britanie, și pentru a susține expansiunea globală, principalele piețe vizate fiind Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America de Nord. FintechOS are în plan să deschidă sedii în SUA, Dubai și Singapore.

FintechOS se apropie de 400 de angajați și estimează o creștere de 30-40% în anii ce urmează. Astfel, compania vrea să recruteze în perioada următoare 120 de persoane cu experiență solidă în bănci, asigurări, tehnologie și securitatea datelor.

În ce privește tehnologia FintechOS, planul companiei este să o perfecționeze și să extindă abordarea low-code pentru a le permite profesioniștilor din domeniul financiar să construiască și să pună rapid pe piață produse, servicii și soluții inovative, personalizate, robuste –  în doar câteva săptămâni. În locul unor strategii laborioase de transformare digitală de tipul scoatere-înlocuire, care necesită timp, un înalt nivel de expertiză tehnologică, dar și investiții consistente, FintechOS le oferă instituțiilor financiare posibilitatea să înceapă cu puțin, să gândească la scară mare și să se dezvolte rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *