Compania Louis Dreyfus, unul dintre cei mai mari traderi de materii prime agricole din lume, a raportat  o creştere de 44% a profitului net în 2022, într-un an marcat de război

frizon group, agricultura Sursa foto: Frizon, Facebook

Compania Louis Dreyfus (LDC), unul dintre cei mai mari patru traderi de materii prime agricole din lume, a raportat miercuri o creştere de 44% a profitului net în 2022, alăturându-se altor comercianţi agricoli la nivel mondial care au obţinut câştiguri mari datorită preţurilor ridicate şi a cererii puternice, într-un an volatil, marcat de invazia Rusiei în Ucraina, unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

LDC, care este prezent şi în România, ai cărui rivali includ ADM, Bunge şi Cargill, a raportat un profit net al grupului de puţin peste 1 miliard de dolari, faţă de 697 de milioane de dolari cu un an mai devreme.

Vânzările nete au crescut cu aproape 21%, la 59,9 miliarde de dolari, de la 49,6 miliarde de dolari. Invadarea Ucrainei de către Rusia a contribuit la creşterea preţurilor şi la tensiunile de aprovizionare cu culturi de bază.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Bunge şi ADM au raportat ambele câştiguri record în 2022 şi au prognozat profituri solide pentru acest an.

Unitatea de cereale şi seminţe oleaginoase a LDC şi-a mărit în continuare rezultatele operaţionale anul trecut, după un 2021 puternic, susţinut de cererea puternică din partea importatorilor, deşi operaţiunile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa au fost afectate negativ de dificultăţile logistice din Marea Neagră, pe fondul războiului din Ucraina.

La fel ca şi alte firme străine de cereale, LDC şi-a redus operaţiunile în Ucraina şi Rusia în 2022, din cauza războiului.

Produsele provenite din cele două ţări au reprezentat 2% din vânzările grupului anul trecut, faţă de mai puţin de 4% cu un an în urmă, se arată în comunicat.

În Ucraina, redeschiderea comerţului maritim, în temeiul unui acord de război susţinut de Naţiunile Unite şi Turcia, a permis unele volume de export, în timp ce LDC a folosit şi canale logistice non-maritime cu costuri suplimentare, se arată în comunicat.

Compania a încorporat o nouă entitate juridică în România pentru a-şi susţine operaţiunile în zonă, a spus acesta.

În Rusia, unde LDC operează silozuri şi un terminal de export de cereale, grupul şi-a reluat activitatea după suspendarea iniţială a activităţii.

Pentru un proiect mixt întârziat mult, de construire a unui terminal de mare adâncime în peninsula Taman, LDC a recunoscut o depreciere de 156 milioane de dolari la 31 decembrie, a adăugat acesta.

Rezultatele îmbunătăţite şi vânzarea unei participaţii către holdingul ADQ din Abu Dhabi, în 2021, au atenuat presiunea financiară asupra LDC şi a acţionarului principal Margarita Louis-Dreyfus, după câţiva ani de profituri modeste şi datorii în creştere.

Capitalurile proprii ale grupului au crescut la un record de 6,1 miliarde de dolari la 31 decembrie 2022, în timp ce datoria netă ajustată a scăzut la 0,4 miliarde de dolari până la 31 decembrie, de la 1,5 miliarde de dolari cu un an mai devreme, a spus compania.

LDC a anunţat, de asemenea, o ţintă de reducere cu 33,6% a emisiilor de gaze cu efect de seră proprii, până în 2030, comparativ cu anul de referinţă 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: