Compania low cost Wizz Air estimează redresarea călătoriilor aeriene în această vară

Redacția iul. 28, 2021 0 comentarii
wizzair

Compania aeriană low-cost Wizz Air se aşteaptă în iulie şi august la o creştere a capacităţii de zbor între 90% şi 100% din nivelul de dinaintea pandemiei, pe fondul majorării cererii pentru călătorii în Europa, după atenuarea restricţiilor, transmit Reuters şi site-ul sharecast.com, citate de Agerpress.

Acţiunile Wizz Air au urcat cu 6%, la 4.927 penny, în urma previziunilor optimiste privind redresarea călătoriilor aeriene.

“Europa continentală este mult mai deschisă la călătorii şi, ca rezultat, cererea a reacţionat mult mai rapid şi mult mai robust pentru această vară”, a afirmat miercuri directorul general Jozsef Varadi pentru Reuters.

Compania low-cost EasyJet a confirmat săptămâna trecută că rezervările din Europa le depăşesc pe cele din Marea Britanie. Există informaţii că în următoarele zile Londra ar urma să-i excepteze de la carantină pe călătorii din UE vaccinaţi complet, ceea ce ar duce la majorarea cererii pentru călătorii.

În perioada aprilie – iunie 2021, capacitatea de zbor a Wizz a fost de 33% faţă de nivelul de dinaintea pandemiei, numărul total de pasageri fiind de 2,95 milioane. Pierderile nete s-au situat la 118,7 milioane euro, iar nivelul lichidităţii la 1,7 miliarde de euro.

Veniturile au urcat la 199 milioane euro, mai mult decât dublu faţă de 90,8 milioane euro în perioada aprilie – iunie 2020, în timp ce cheltuielile totale operaţionale au crescut cu 56%, la 307,7 milioane euro, de la 197,1 milioane euro în urmă cu un an.

Rivala Ryanair a estimat că se aşteaptă să transporte între 90 şi 100 de milioane de pasageri în exerciţiul financiar care se va încheia la 31 martie 2022, în creştere faţă de previziunile anterioare cuprinse între 80 şi 100 milioane de pasageri. Comparativ, în exerciţiul financiar încheiat în martie 2021, Ryanair a transportat 27,5 milioane de pasageri, în scădere semnificativă faţă de vârful de 149 milioane de pasageri înregistrat în exerciţiul anterior.

Pierderile de 273 milioane de euro înregistrate de Ryanair în trimestrul aprilie-iunie sunt puţin mai mici decât cele 283 milioane de euro prognozate de analişti.

Marţi, acţionarii Wizz Air au votat în favoarea planului ce prevede plata unui bonus de până la 100 de milioane de lire sterline (138 de milioane de dolari) directorului general Jozsef Varadi, dacă va îndeplini anumite obiective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *