Compania românească de IT AROBS a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 209 milioane de lei și un profit net de 38,3 milioane de lei

voicu oprean arobs bvb Voicu Oprean, AROBS / Sursa foto: Arobs, BVB

Compania de tehnologie AROBS Transilvania Software raportează venituri operaționale la nivel consolidat de 212,6 milioane de lei, în primele nouă luni din 2022, o cifră de afaceri de 209 milioane de lei, EBITDA de 55 milioane de lei, și un profit net consolidat de 38,3 milioane de lei.

Rezultatele consolidate la nouă luni includ, de asemenea, parțial, performanțele înregistrate de noile companii achiziționate de AROBS începând cu decembrie 2021, cu sprijinul capitalului atras de la investitorii BVB. Prin urmare, performanțele financiare ale Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România) și a grupului Nordlogic sunt reflectate în cadrul grupului AROBS începând cu lunile ianuarie, iulie și respectiv, august 2022.

Anul acesta a fost unul în care, cu sprijinul investitorilor BVB, am accelerat dezvoltarea grupului AROBS prin realizarea de tranzacții M&A, dar și prin creștere organică pe piețele și industriile unde suntem deja prezenți. În primele nouă luni din 2022, am finalizat două tranzacții, AROBS Engineering și grupul Nordlogic, iar în prezent, lucrăm cu cele două companii la procesul de integrare a acestora în cadrul AROBS. Obiectivul nostru este ca în următorii cinci ani, AROBS să fie un grup care reunește cât mai multe companii antreprenoriale românești din zona de IT sub umbrela sa și prin intermediul căruia antreprenorii vor avea posibilitatea să-și ducă afacerile la următorul nivel”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

În primele trei trimestre ale anului, AROBS a continuat să crească din punctul de vedere al rezultatelor financiare atât prin noi proiecte majore în zona de servicii software, cât și prin atragerea de noi clienți în zona de furnizare de produse. La creșterea semnificativă a cifrei de afaceri la nivel de grup au contribuit și noile companii achiziționate: Berg Software (pentru 9 luni) cu 12,3 milioane lei; AROBS Engineering (pentru 3 luni) a contribuit cu 11,6 milioane de lei, în timp ce grupul Nordlogic (pentru 2 luni) a contribuit cu 2,7 milioane de lei.

În ceea ce privește bugetul pentru 2022 la nivel consolidat, AROBS a realizat în primele nouă luni ale anului, 93% din veniturile preconizate pentru întreg anul curent, 77% din EBITDA și 67% din profitul net. Conform bugetului de venituri și cheltuieli pentru 2022, AROBS vizează anul acesta venituri de 227,5 milioane de lei, EBITDA de 71,3 milioane de lei și un profit net de 57,3 milioane de lei.

La nivel global, solicitările pentru servicii și produse software continuă să fie pe un trend ascendent, companiile și organizațiile având nevoie în continuare să-și digitalizeze procesele. Prin urmare, AROBS transmite că va continua să investească în cercetare și inovare.

În paralel cu publicarea rezultatelor aferente primelor nouă luni ale anului, în data de 24 noiembrie 2022, AROBS a încheiat prima etapă a programului propriu de tip Stock Option Plan, prin care au fost alocate unui număr de aproximativ 300 angajați, specialiști din cadrul echipei AROBS, 3.040.396 acțiuni proprii.

AROBS transmite că în perioada următoare va continua activitatea de M&A, dar și procesul de răscumpărare a acțiunilor din piață, pentru implementarea celei de-a doua etape a Stock Option Plan, prin care membrii echipei AROBS vor fi recompensați pentru performanța acestora în dezvoltarea afacerii. De asemenea, conducerea AROBS menține obiectivul de trecere pe Piața Principală a Bursei de Valori București în decursul anului viitor, după finalizarea auditului consolidat IFRS pentru anii 2020, 2021 și 2022.

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 788 milioane de lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: