Compania românească dotLumen, inclusă de Forumul Economic Mondial pe lista Pionierilor în Tehnologie

Lumen

Startup-ul românesc .lumen (Dotlumen S.R.L.), care produce ochelari pentru nevăzători, a fost inclus de Forumul Economic Mondial pe prestigioasa listă a Pionierilor în Tehnologie.

dotLumen – Empowering the Blind devine astfel prima companie românească care se alătură acestei prestigioase liste, anunță Cornel Amariei, fondator şi CEO al .lumen.

Cohorta de Pionieri Tehnologici din 2024 a Forumului Economic Mondial este un grup select de 100 de start-up-uri tehnologice de top cu potențial de transformare și spirit antreprenorial esențial pentru a modela un viitor mai bun.

Companiile alese în acest an aplică noile progrese ale inteligenței artificiale pentru a dezvolta soluții industriale, inclusiv inovații revoluționare în domeniul energiei curate, al sănătății, al biotehnologiei, al spațiului și al neurotehnologiei.

Lista completă poate fi citită AICI.

Nevăzătorii au în prezent doar două soluții care să îi ajute să se deplaseze mai ușor și acestea sunt vechi de când lumea. Cornel Amariei și echipa .lumen au creat însă o tehnologie revoluționară care promite să faciliteze mobilitatea nevăzătorilor.

.lumen reprezintă o inovație ce folosește tehnologii din robotică și condus autonom, împachetate într-o pereche de ochelari de numai câteva sute de grame, și îi va ajuta pe nevăzători să se deplaseze mai ușor, folosind comenzi vocale sau alte metode, la un cost mai mic decât cel pe care îl presupune antrenarea unui câine ghid.

Comentarii

  1. succes celor de la dotlumen in implementarea acestor tehnologii la scara larga, iar sloganul ales merita mai multa vizibilitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *