Compania românească Holde Agri Invest cumpără o nouă fermă în județul Teleorman, pentru aproximativ 1,4 milioane lei

Holde Agri Invest

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, cumpără o nouă fermă în județul Teleorman, în apropiere de nucleul Roșiori.

Ferma se întinde pe o suprafață de aproximativ 440 de hectare de teren, iar valoarea tranzacției se ridică la aproximativ 1,4 milioane de lei.

„Pentru 2022 avem în plan ca prin extinderea suprafeței exploatate să ajungem la patru nuclee Holde și să continuăm investițiile adiționale în echipamente și silozuri, precum și în sisteme de irigații. Extinderea și planurile noastre de dezvoltare implică costuri semnificative, dar cunoaștem deja extrem de bine domeniul în care activăm și suntem conștienți că fără astfel de investiții, atât în ferme cât și în dotarea acestora, nu putem face o agricultură modernă și profitabilă pentru acționarii noștri”, a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Cele 440 de hectare de teren ale fermei recent achiziționate sunt poziționate între terenurile existente pe care Holde le exploatează deja în zona Roșiori.

În urma acestei achiziții, nucleul Roșiori se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 4.000 de hectare, iar compania estimează o creștere a productivității în anii următori.

Pe noua suprafață, pentru anul agricol 2021-2022, Holde are în vedere producerea de culturi, precum grâu – 86 ha, porumb – 118 ha și floarea-soarelui – 236 ha.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI. Compania are o capitalizare de piață de peste 100 milioane de lei.

Înființată în 2018, compania exploatează peste 12.000 de hectare de teren, organizate în trei nuclee – ferma Roșiori situată în Roșiori de Vede (județul Teleorman), Frumușani (județul Călărași) și Videle (județul Teleorman).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.