Compania Tesla a fost dată în judecată deoarece o suspensie s-ar fi defectat, iar mașina a fost implicată într-un accident server în Florida. Șoferul cere despăgubiri de 30.000 de dolari

Redacția feb. 17, 2022 0 comentarii
Tesla Model 3

Compania auto Tesla a fost dată în judecată deoarece o suspensie s-ar fi defectat, iar mașina Tesla a fost implicată într-un accident care a ucis șoferul și un pasager în Florida anul trecut. În urma accidentului, a fost deschisă o anchetă, scrie Reuters.

Vehiculul Model 3 din 2021 avea o „suspensie defectă care putea cauza pierderea controlului în condiții obișnuite de condus”, potrivit procesului intentat de familia șoferului la un tribunal de stat din Florida săptămâna trecută. Cazul a fost raportat pentru prima dată de site-ul de informații juridice Plainsite.

Înainte cu patru zile de la accidentul din septembrie, șoferul ar fi adus vehiculul la un magazin Tesla din cauza unor probleme cu direcția, suspensia, baterie și sistem electronic.

În urma procesului deschis, un manager al service-ului a fost acuzat că nu a inspectat foarte atent modelul afectat. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, care cercetează accidentul, a declarat într-un raport preliminar din noiembrie că mașina mergea cu viteză înainte de a se izbi de doi copaci și de a lua foc.

Șoferul și pasagerul din față au suferit răni și arsuri severe, potrivit unui raport al Departamentului de Poliție Coral Gables. Procesul solicită despăgubiri de peste 30.000 de dolari fiecare de la Tesla și de la managerul de service. Tesla nu a dorit să comenteze situația.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *